Μια σημαντική επιτυχία κατάγραψε η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Β. Χατζηλάμπρου, στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής συγκεντρώνοντας ποσοστό 3,7% και εξασφαλίζοντας μία έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Στη μέχρι χθες δεδομένη σαν «πράσινη» Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Απ. Κατσιφάρας και τέως υφυπουργός Δικαιοσύνης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το χρίσμα του περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή, συγκεντρώνοντας 43,32%, ενώ η δυσαρέσκεια δεν κατευθύνθηκε ούτε προς τον υποψήφιο της Ν.Δ. Γ. Παπαναστασίου που συγκέντρωσε 26,7%.
Να σημειωθεί ότι, όπως και πανελλαδικά, το ποσοστό αποχής των πολιτών ήταν μεγάλο, φτάνοντας το 38%, ενώ σημαντικό ήταν και το ποσοστό άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων που ξεπέρασε συνολικά το 11%.
Στην εκλογική «μάχη» της περιφέρειας, η οποία θύμιζε εν πολλοίς εθνικές εκλογές καθώς συμμετείχαν 9 συνδυασμοί, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέγραψε ποσοστό 11,4% και τρεις έδρες, η Οικολογική Δυτική Ελλάδα 4,09% και μία έδρα, η Δημοκρατική Οικολογική Ανασύνθεση 3,8% και μία έδρα, ενώ στο περιφερειακό συμβούλιο θα εκπροσωπηθούν επίσης ο συνδυασμός του Αλ. Χρυσανθακόπουλου που στηρίχθηκε από το ΛΑΟΣ και η Αριστερή Παρέμβαση, με επικεφαλής τον Δ. Δεσύλλα.
«Να οργανώσουμε τις επόμενες αντιστάσεις»
Την ανάγκη να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαού προκειμένου να οργανωθούν οι επόμενες αντιστάσεις στην περιοχή τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Β. Χατζηλάμπρου, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και την επόμενη ημέρα για την παράταξη.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ταρακούνησε την κυβερνητική πλευρά, της επιτρέπει ωστόσο να δείχνει ανακουφισμένη γιατί γλίτωσε τα χειρότερα. Συγχρόνως, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του λαού, η οποία διοχετεύτηκε τόσο σε αριστερά σχήματα όσο και στη μεγάλη αποχή.
Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί όλους όσοι έτρεξαν, κυριολεκτικά, για να φτάσει η φωνή μας σε ολόκληρη την περιφέρεια, με αποτέλεσμα σήμερα να νιώθουμε ότι έχουμε συναγωνιστές και φίλους παντού. Θα προσπαθήσουμε όχι απλώς να εκπροσωπήσουμε τις αντιστάσεις των πολιτών, αλλά να διαμορφώσουμε τις συνθήκες συμμετοχής τους σε ένα θεσμικό πλαίσιο που τους αφήνει στη γωνία, τη νέα αρχιτεκτονική του “Καλλικράτη”, και να φτιάξουμε μια μεγάλη αγωνιζόμενη περιφερειακή παράταξη.
Τούτη την ώρα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαού και η προετοιμασία για την οργάνωση των αντιστάσεων που πρέπει να συναντήσει ο επόμενος γύρος μέτρων. Αυτό είναι το ζητούμενο για όσους πραγματικά θέλουν να είναι μέρος του μεγάλου ποταμού της αλλαγής που απαιτούν οι πολίτες για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση».
Να σημειωθεί ότι η Αντίσταση Πολιτών καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν τους δύο υποψήφιους του δικομματισμού τη δεύτερη Κυριακή, εκφράζοντας δυναμικά την αντίθεσή τους στις πολιτικές που έχουν καταδικάσει σε μαρασμό τη Δυτική Ελλάδα.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!