Την Τετάρτη 4/4, η ΚΟΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Όχι στη νέα κατοχή – Εμπρός για τη Μεταπολίτευση του Λαού».

Η κατάμεστη αίθουσα της ΕΔΟΘ, με 250 πολίτες να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στην εκδήλωση, ήταν μία σημαντική και πλούσια σε περιεχόμενο στιγμή για την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα της πόλης.
Παραβρέθηκαν πολίτες από το χώρο της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κινήσεις), από άλλους πολιτικούς χώρους (Σπίθα κ.ά.), ενεργά μέλη των επιτροπών ενάντια στα χαράτσια, του κινήματος της πατάτας αλλά και πολίτες που βρέθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Αρχικά τοποθετήθηκε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, θέτοντας τα κεντρικά ζητήματα που απασχόλησαν την ΚΟΕ στο πρόσφατο συνέδριό της. Ανατροπή του τροϊκανού καθεστώτος, παλλαϊκό μέτωπο, Μεταπολίτευση του Λαού, διέξοδος για το λαό και τη χώρα. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Ρούντι Ρινάλντι, που επικεντρώθηκε στο κεντρικό καθήκον της ανατροπής της τρόικας, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, το καθήκον για ενότητα της πολιτικής Αριστεράς με την κοινωνική βάση της αλλά και της ενότητας της Αριστεράς με το λαϊκό παράγοντα. Το κεντρικό ζήτημα της διεξόδου της χώρας, την ανάγκη να τεθούν τα αιτήματα της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, να τεθεί ζήτημα πολιτειακών αλλαγών, να προβληθούν αιτήματα όπως το να μπούνε φυλακή όσοι βρέθηκαν σε δημόσια θέση και ήταν μπλεγμένοι σε μίζες και σε κομπίνες κοκ. Την εθνικοποίηση βασικών τομέων της οικονομίας, το αίτημα για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και αλλαγή του Συντάγματος με το λαό συμμέτοχο, τη θέση για μία άλλη Ελλάδα σε μία άλλη Ευρώπη, τις σχέσεις της Ελλάδας με το διεθνή παράγοντα και την Ε.Ε. Έγιναν επίσης αναφορές και στο ζήτημα των εκλογών.
Έπειτα ακολούθησε συζήτηση όπου αρκετοί πολίτες κατέθεσαν ερωτήσεις προς την ΚΟΕ και προχώρησαν σε τοποθετήσεις που κυρίως περιστράφηκαν γύρω από την πολιτική συμμαχιών της ΚΟΕ, τη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες δυνάμεις που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια (Σπίθα, ΕΠΑΜ κ.ά.), το παλλαϊκό μέτωπο και το κατά πόσο σε αυτό χωράει η λαϊκή δεξιά, το μεταναστευτικό, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη σημασία που έχει στην πορεία συγκρότησης του μετώπου το μεταβατικό πρόγραμμα που προτείνει η ΚΟΕ κοκ.

Β.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!