(χωρίς την άδεια των ΜΜΕ)

Άλλη μια απεργία εργαζομένων, ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της εταιρίας των ΕΛΠΕ, αρχίζει την Κυριακή 3 Απριλίου.

Για άλλη μια φορά, το γνωστό παιχνίδι των ΜΜΕ και της κυβέρνησης αρχίζει μονότονα, με τα ίδια ανακυκλούμενα επιχειρήματα με στόχο πάντα τους αγώνες των εργαζομένων.
Για άλλη μια φορά, πληρωμένα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, θλιβερά ανδρείκελα της πολιτικής του ΔΝΤ, άρχισαν το γνωστό παιχνίδι συκοφάντησης και παραπληροφόρησης των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, με απώτερο σκοπό τον κοινωνικό αυτοματισμό (λες και ο μισθός των εργαζομένων οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ).
Γνωστό το παιχνίδι τους, γνωστός και ο ρόλος τους.
Για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι, φορτηγατζήδες, γιατροί, φαρμακοποιοί, καθηγητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, οι συμβασιούχοι, οι άνεργοι, οι οικονομικοί μετανάστες, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι Ελληνικιώτες που θέλουν πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο και όχι επενδύσεις από το Κατάρ και ξεπούλημα της δημόσιας γης.
Μα όλοι, ρε γαμώτο, έχουν άδικο και μόνο η κυβέρνηση έχει δίκιο; Και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για ανεργία, για περικοπές μισθών μέχρι και 40%, για κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, κερδισμένα με πολύχρονους αγώνες;
Δεν είδαμε να περικόπτετε μισθούς στους συμβούλους, στους διευθυντές σας, μα είδαμε να ξεκινάτε από τους εργαζομένους. Μα δεν καταλαβαίνετε, επιτέλους, ότι σ’ αυτή τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική μείνατε μόνοι σας, εσείς και ο Πάγκαλος;
Δεν τα κλέψαμε τα λεφτά, είναι ο μισθός μας, στη μεγαλύτερη πετρελαϊκή χημική βιομηχανία, στην πιο επιβαρυμένη σε καρκίνο, εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες. Είκοσι πέντε χρόνια βάρδιας, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, Χριστούγεννα και Πάσχα.
Πού θα κάνετε Πάσχα φέτος, κυρ Γιάννη και κυρά Όλγα; Πάντως εγώ σας προσκαλώ στη 1 η ώρα το βράδυ του Μ. Σαββάτου στην μονάδα ΜΤΒΕ, και αντί για κρασάκι να ρουφήξετε μαζί μου, έστω και για μια βραδιά (γιατί για μένα είναι το έκτο Πάσχα που δουλεύω νύκτα), λίγο θείο, λίγο βενζόλιο, υδρόθειο και ό,τι άλλο καρκινογόνο αέριο κυκλοφορεί στο διυλιστήριο.
Α! Μην το ξεχάσω, το βράδυ του Πάσχα θα πληρωθώ με ενισχυμένο μεροκάματο λόγω αργίας (είναι αυτό που θέλει η εταιρία να περικόψει μαζί με άλλα).
Ο μισθός μου σαφώς και είναι μεγαλύτερος από πολλούς άλλους εργαζόμενους. Δεν μου χαρίστηκε, κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες (οι χημικές βιομηχανίες αποτελούν ειδικό εργασιακό καθεστώς), με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο και καρδιοπάθειες.
Με τη  ζωή μας την ίδια ανταλλάσσονται κέρδη τεράστια που φέρνουμε στην εταιρία, με τον μισθό μας που θέλει η εταιρία με την βοήθειά σας να περικόψει έως και 40% (ψεύδεται ασύστολα, με σύμμαχο τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ότι ζητούμε 18% αύξηση), ετοιμάζονται μερίσματα στους μετόχους.
Εύγε κυρ Γιάννη και κυρά Όλγα και όλο το σινάφι σας, δεν μπορείτε να υποκρίνεστε άλλο για τον δήθεν πόνο σας, για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. Δεν σας ενοχλούν οι μισθοί των εργαζομένων, εκείνο που σας ενοχλεί και σας τρομάζει, είναι οι αγώνες των εργαζομένων, γιατί θίγουν τα συμφέροντα των αφεντικών σας.
Εμείς, ένα πράγμα μόνο σας υποσχόμαστε: με τους αγώνες μας θα γίνουμε ο καθημερινός σας εφιάλτης, εσάς και των αφεντικών σας, μέχρι να δικαιωθούμε και μέχρι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων και μέχρι να αλλάξουν και τα μυαλά σας τα ίδια.
Σας βαρεθήκαμε.
Ούτε σάλιο, ούτε γιαούρτι σας αξίζουν για τα ψέματα και τις συκοφαντίες σας, αυτή η πολιτική θα αλλάξει, θα την αλλάξουμε εμείς με τους αγώνες μας.
Εσείς τα ΜΑΤ και την ΤV,
εμείς αγώνες μια ζωή.

Δημήτρης Λαγοπάτης,
24 χρόνια εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ,
5 χρόνια Πάσχα με την οικογένεια,
6 χρόνια Χριστούγεννα με την οικογένεια.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!