Αρχική κοινωνία Για τη δολοφονία του Κώστα Κατσούλη: «Σε λίγο καιρό θα έχουμε πάλι...

Για τη δολοφονία του Κώστα Κατσούλη: «Σε λίγο καιρό θα έχουμε πάλι τα ίδια…»

του Μάριου Διονέλλη

 

Τελευταίο «αντίο» στον φίλαθλο του Εθνικού με την αντιφασιστική δράση

Την ύπαρξη δραστών της επίθεσης στον Κώστα Κατσούλη, οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί, κατήγγειλαν την Πέμπτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου δύο από τους φιλάθλους του Εθνικού, που βρέθηκαν και πάλι στην Κρήτη. Οι μάρτυρες έδωσαν ονοματεπώνυμα δύο ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στον σκληρό πυρήνα των 7-8 οπαδών του Ηροδότου που τους επιτέθηκαν με σιδηρογροθιές χτυπώντας ιδιαίτερα σκληρά τον φίλαθλο που έχασε τη ζωή του. Η καταγγελία τους φαίνεται να «δένει με την απολογία ενός εκ των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση, ο οποίος επίσης ισχυρίζεται πως υπάρχουν άλλοι δύο δράστες που δεν έχουν εντοπιστεί. Ο θάνατος του Κατσούλη επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση των κατηγορουμένων, οπαδών του Ηροδότου, ενώ η οικογένεια του θύματος θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής με στόχο την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών υπαιτίων.

Εν τω μεταξύ, με μηνύματα κατά της βίας στα γήπεδα αποχαιρέτησε ο αθλητικός κόσμος αλλά και οι δικοί του άνθρωποι τον 46χρονο φίλαθλο του Εθνικού, που ξεψύχησε τη Δευτέρα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στην κηδεία του, στα Χανιά, βρέθηκαν εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου καλώντας την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά η επικοινωνιακού τύπου απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, να αναβληθούν για μία εβδομάδα οι αθλητικές διοργανώσεις. «Αν δεν παρθούν σοβαρά μέτρα, σε λίγο καιρό θα έχουμε πάλι τα ίδια», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου παραδεχόμενος και την παθογένεια που αφορά τους ίδιους τους συλλόγους.

 

Κινηματικό παρελθόν

Ο αδικοχαμένος Κώστας Κατσούλης συμμετείχε σε αντιφασιστικούς αγώνες στον Πειραιά, είχε δεχτεί επιθέσεις από χρυσαυγίτες αλλά και είχε βρεθεί δίπλα στον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, ως φοιτητής στην Πάτρα, τη μοιραία νύχτα της επίθεσης από τους τραμπούκους της ομάδας Καλαμπόκα. Εκτός από φίλαθλος του Εθνικού ήταν και ενεργό μέλος διαφόρων συλλογικοτήτων ενάντια στον φασισμό, με πλούσια δράση στα Χανιά, όπου είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια διατηρώντας μια μικρή τουριστική επιχείρηση.

Ακόμα και με τον θάνατό του, η οικογένειά του έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, ζητώντας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών του Πειραιά (Τράπεζα Πειραιώς – Αρ. Λογαριασμού: 6053040030938) ή σε οποιαδήποτε άλλη δομή υποστηρίζει αδύναμους ανθρώπους.

 

Και νέα επεισόδια

Τη στιγμή, πάντως, που γινόταν η κηδεία του Κατσούλη, μια ακόμα καταγγελία για σοβαρά επεισόδια σε αθλητικό χώρο, προβλημάτιζε την Κρήτη.

Η καταγγελία αφορά αγώνα στο τοπικό πρωτάθλημα του Ρεθύμνου, μεταξύ των Ομάδων των Αρμένων και των Λιβαδίων. Όπως καταγγέλλει η ομάδα των Αρμένων μετά τον αγώνα, οι οπαδοί των Λιβαδίων έστησαν ενέδρα στο λεωφορείο τους, απέκλεισαν με οχήματα 4×4 το δρόμο και επιτέθηκαν με γροθιές και πέτρες στην αποστολή της ομάδας. Στην ίδια καταγγελία περιλαμβάνεται και αναφορά για άνθρωπο με… καραμπίνα, ο οποίος βρισκόταν στην εξέδρα την ώρα του παιχνιδιού.

 

Σχόλια

Exit mobile version