Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές, έχουν ξεκινήσει απεργίας πείνας από τις 27 Σεπτεμβρίου, απαιτώντας τον τερματισμό της απομόνωσης του Ahmad Sa’adat, τον τερματισμό της απομόνωσης όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και τον τερματισμό των πολιτικών καταστολής και εξευτελισμού των επισκεπτών των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων της άρνησης οικογενειακών επισκέψεων και του έλεγχου και παρακώλυσης στα ισραηλινά κατοχικά σημεία ελέγχου.

Οι κρατούμενοι απαιτούν επίσης τον τερματισμό της κακοποίησης και του εξευτελισμού των κρατουμένων ενώ μεταφέρονται από τη μία φυλακή στην άλλη.
Σε πολλές φυλακές, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν αναφέρει πως οι Ισραηλινοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους απειλούν ότι για κάθε μέρα απεργία πείνας, θα τους απαγορεύονται οι επισκέψεις για έναν μήνα. Γυναίκες κρατούμενοι που συμμετέχουν στην απεργία, έχουν μεταφερθεί στην απομόνωση, ενώ κρατούμενοι στη φυλακή Nafha μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία. Δύο ακόμα μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που απήχθησαν από τις φυλακές της Ιεριχούς μαζί με τον Ahmad Sa’adat, μεταφέρθηκαν επίσης στην απομόνωση. Στη φυλακή Ofer, οι ισραηλινές αρχές μετέφεραν στην απομόνωση εννέα μέλη του Λαϊκού Μετώπου και κατάσχεσαν όλα τα προσωπικά τους είδη. Στη φυλακή Asqelan, απαγορεύτηκε στους απεργούς πείνας και στα μέλη του Λαϊκού Μετώπου να δέχονται επισκέψεις από τους δικηγόρους τους.
Ωστόσο, όλο και πιο πολλοί κρατούμενοι ανακοινώνουν πως συμμετέχουν στην απεργία πείνας. Ήδη ξεκίνησαν είκοσι κρατούμενοι, μέλη της Φατάχ, ανάμεσά τους και ο πιο παλιός Παλαιστίνιος κρατούμενους Fakhri Barghouti, που συμπληρώνει πλέον 34 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές, ενώ και άλλοι κρατούμενοι ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες.
Όπως αναφέρουν στη δήλωσή τους οι πολιτικοί κρατούμενοι: «Οι αρχές της επανάστασής μας περιλαμβάνουν την απόρριψη όλων των μορφών αδικίας και, για μας, τον αγώνα και τη σύγκρουση με τον κατακτητή σε όλα τα μέτωπα και τα μέρη με τον δικό μας τρόπο. Καλούμε όλους τους Παλαιστίνιους και τους Άραβες, τις πολιτικές δυνάμεις και τα ιδρύματα, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, να υψώσουν τη φωνή τους μαζί μας, για να μην γίνουμε εύκολη λεία ενός βίαιου κατακτητή. Υποσχόμαστε στο λαό μας και στην κληρονομιά των μαρτύρων της Παλαιστίνης ότι θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας, μέχρι την νίκη.
Μεγάλη Δόξα στους μάρτυρες… Νίκη στην επανάσταση… Η νίκη είναι αναπόφευκτη.»
Η εκστρατεία Free Ahmad Sa’adat καλεί τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τους απεργούς πείνας, να στείλει μηνύματα συμπαράστασης και να διοργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και συνεχή ενημέρωση για τους απεργούς πείνας, μπορείτε να βρείτε στο https://freeahmadsaadat.org/ .

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!