Αρχική κοινωνία εργασία Σεξιστικές συκοφαντίες κατά των απεργών ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σεξιστικές συκοφαντίες κατά των απεργών ξενοδοχοϋπαλλήλων

Προκλητικά χυδαίος ο μεγαλέμπορος Κορκίδης.

Τον κ. Βασίλη Κορκίδη, τον πρόεδρο των εμπόρων, τον έχουμε συνηθίσει σε όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα να προσφέρει εργολαβικά χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας συντεχνίες, στηλιτεύοντας αγώνες κι απαιτώντας μείωση της φορολογίας των εμπορικών επιχειρήσεων.
Είναι τέτοια η φούρια του να γνωμοδοτεί επί παντός επιστητού, που φθάνει σε όρια χυδαιότητας: «Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρηθούν τελείως. Δε νομίζω ότι οι καμαριέρες μετά τον Στρος Καν κάνουνε ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, εκτός αν, είπαμε, ότι αυτή η περίπτωση τις κατατάσσει εκεί».
Με αυτό το δήθεν χιουμοριστικό και βαθιά σεξιστικό επιχείρημα ο εκπρόσωπος των εμπορικών επιχειρήσεων διάλεξε να συκοφαντήσει ένα κλάδο, την ίδια μέρα που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απεργούσαν, διεκδικώντας το πολύ αυτονόητο δικαίωμά τους – να μην αποχαρακτηριστεί κανένα τουριστικό επάγγελμα από τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Στοχεύοντας στο πιο άθλιο και εξοντωτικό επάγγελμα, αυτό της καμαριέρας, που στην πλειονότητά τους εργάζονται εποχικά, με καθεστώς δουλεμπορίας, με μισθούς κοντά στα 600 ευρώ, με ωράρια που υπερβαίνουν κατά πολύ το συμβατικό οκτάωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, ο κ. Κορκίδης χλευάζει μια ολόκληρη τάξη. Είναι τόσο στριμωγμένοι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου με την χωρίς προσχήματα αφαίρεση κάθε δικαιώματος, που προσφεύγουν σε ακραίες συκοφαντίες κατά των εργαζομένων, μη διστάζοντας να τα βάλουν με το πλέον ευάλωτο και πληβειακό τμήμα τους.
Ο γνωστός εκπρόσωπος του εμπορικού κεφαλαίου, προσφέρει υπηρεσίες στο ξενοδοχειακό και τουριστικό κεφάλαιο, που απαιτεί (και λαμβάνει) όλο και περισσότερα προνόμια για να ασυδοτεί, προσδοκώντας αντίστοιχη «ταξική αλληλεγγύη», στα αιτήματα του δικού του συναφιού – τις φοροελαφρύνσεις, την φορολογική ασυλία, τη συμπίεση του εργατικού κόστους και την επέκταση σε τομείς που εξακολουθεί να λειτουργεί η μικρή επιχειρηματικότητα (βλέπε άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων).
Και βέβαια, πάντα φιλόξενος ο τηλεοπτικός σταθμός του εφοπλιστή κ. Αλαφούζου, του προσέφερε και αυτή τη φορά το βήμα για να εκστομίσει τις χυδαιολογίες του. Ο φιλοξενών τηλεαστέρας Β. Λυριτζής, αρκέστηκε να χαμογελάσει συγκαταβατικά. Ίσως αναλογιζόταν πόσο βαριά κι ανθυγιεινή δουλειά είναι να προβάλεις κάθε αντεργατικό μέτρο και να συκοφαντείς αγώνες.
Γ. Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version