Τι δείχνει η γκανγκστερικού τύπου απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα Μπ. Γιαϊλά

Νέο μοντέλο έκδοσης πολιτικών προσφύγων που θυμίζει τις απαγωγές της CIA, λανσάρει το ελληνικό κράτος με την αρπαγή του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά. Ο 26χρονος απήχθη ενώ βρισκόταν στην οδό Σόλωνος, στην Αθήνα, το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου, από αγνώστους που τον μετέφεραν και τον παρέδωσαν στις τουρκικές Αρχές. Το γεγονός της απαγωγής δηλώθηκε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων αλλά μέχρι και το Σάββατο το πρωί η Ελληνική Αστυνομία διαβεβαίωνε κατηγορηματικά και… υπεύθυνα ότι «καμία τέτοια προσαγωγή ή σύλληψη δεν έγινε από την υπηρεσία», ότι «κανένα όχημα της ΕΛΑΣ δεν χρησιμοποιήθηκε για τέτοια αποστολή».
Την ίδια στιγμή που η ΕΛΑΣ αρνείτο τα πάντα, επιβεβαιωνόταν όχι μόνο ότι το αυτοκίνητο στο οποίο έβαλαν τον Γιαϊλά οι «άγνωστοι» απαγωγείς είχε πινακίδες της αστυνομίας, αλλά και ότι ο Γιαϊλά, πολιτικός πρόσφυγας με επισήμως καταγεγραμμένη πρόθεση κατάθεσης αιτήματος προς την Ελληνική Δημοκρατία για την παροχή ασύλου, φυγαδεύτηκε και παραδόθηκε στις τουρκικές Αρχές.
Για γκανγκστερικού τύπου απαγωγή μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βουλευτές και στελέχη του οποίου κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα τόνιζε ότι η υπόθεση «αποκαλύπτει την κυβερνητική επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή του Σαμαρά στους εκβιασμούς του Ερντογάν».

Βασανιστήρια μετά την απαγωγή
Παράλληλα, ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, σημειώνει ότι ο Γιαϊλά, που μετά την παράδοσή του κατάφερε να μιλήσει με το δικηγόρο του στο Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει πως κάποιοι που μιλούσαν ελληνικά τον έβαλαν βίαια σε ένα αυτοκίνητο, του πέρασαν μαύρη σακούλα στο κεφάλι, ύστερα τον παρέδωσαν σε άλλη ομάδα, οι οποίοι μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά, τον βασάνισαν και ύστερα από αρκετών ωρών πεζοπορία τον παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα (ανάμεσά τους μερικοί μιλούσαν αγγλικά) για να βρεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Εντιρνέ και τελικά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Τουρκίας.
Τους τελευταίους μήνες πριν από την απαγωγή του Γιαϊλά είχε επιχειρηθεί αρκετές φορές να εκδοθούν πολιτικοί πρόσφυγες στην Τουρκία. Πάντα όμως μέσω της δικαστικής οδού. Η κινητοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και δικηγόρων, καθώς και οι αποφάσεις των δικαστών που γνώριζαν ότι με την απόφασή τους παραδίδουν τον εκάστοτε πολιτικό πρόσφυγα στους βασανιστές του, απέτρεπαν την έκδοση. Επειδή όμως ήταν σαφές κατά το τελευταίο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία ότι ο Ερντογάν απαιτεί από την Ελλάδα να παραδώσει «Τούρκους και Κούρδους τρομοκράτες» στο καθεστώς της Άγκυρας, ο νέος τρόπος που ανακαλύφθηκε ήταν φυσικά η παράκαμψη της νόμιμης διαδικασίας.
Η απαγωγή σε ελληνικό έδαφος από ελληνικές υπηρεσίες και η παράδοση του Γιαϊλά είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο.
Αποτελεί αντιγραφή αντίστοιχων απαγωγών που πραγματοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της εκάστοτε μπανανίας. Είναι μια εξέλιξη που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, της ελληνικής έννομης τάξης και όλων των σχετικών διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει και επικυρώσει η χώρα μας.
Η συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, δείχνει ότι η ελληνική τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε κανόνα του ελληνικού και Διεθνούς Δικαίου, ολόκληρη τη δικαστική εξουσία, για να κάνει το θέλημα του… σουλτάνου Ερντογάν και υιοθετώντας πρακτικές που όμοιές τους έβλεπε κανείς μέχρι σήμερα σε χώρες τύπου Πακιστάν και Αφγανιστάν. Είναι μάλιστα προφανές ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του λεγόμενου «πολιτισμένου δυτικού κόσμου», υπουργοί σαν τον Δένδια και τον Ρουπακιώτη θα είχαν παραιτηθεί, αφού δεν μπορούν να διαφυλάξουν ούτε στοιχειώδη δικαιώματα, αλλά και για να καλυφθεί κάπως η ξεφτίλα…

Κ.Ρ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύηςγια την απαγωγή του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά και την παράδοσή του στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας.
Τρίτη 11 Ιουνίου, Προπύλαια,
6.30 μ.μ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!