Ανακοίνωση των Επιτροπών Ακρίβεια-Stop.

Στην προσθήκη του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, την οποία κατέθεσαν χτες οι υπουργοί Ρέππας, Παπουτσής και Καστανίδης, αναφέρεται: «Η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος των δημοσίων συγκοινωνιών της χώρας. Η ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου ότι η εν λόγω παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας».

Αυτό που θέτει «υπό σοβαρή διακινδύνευση τη βιωσιμότητα των δημοσίων συγκοινωνιών» είναι η από το 1988 άρνηση των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να καταβάλουν στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς τις προβλεπόμενες από το νόμο αντισταθμιστικές εισφορές (τις οποίες καταβάλλουν ανελλιπώς, για παράδειγμα, στους εφοπλιστές) και η βούλησή τους να διαλύσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, δίνοντας τα φιλέτα σε ιδιώτες και καταδικάζοντας το επιβατικό κοινό σε νέα χαράτσια για χειρότερες υπηρεσίες.
Όσο για την «ηθική απαξία της συμπεριφοράς αυτής» αποτελεί χυδαίο ανέκδοτο όταν εκστομίζεται από εκπροσώπους του παρόντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε πρωτοκολλητή της τρόικας και σε εκδοτήριο απαλλαγής ευθυνών και διαρκούς ασυλίας των πολιτικών και των επιχειρηματιών για τις ρεμούλες δεκάδων δισεκατομμυρίων των τελευταίων δεκαετιών (από τα πάρτι του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων ως τις μίζες της Siemens, τα δομημένα ομόλογα και τα Βατοπέδια).
Εάν η απειλή τρίμηνης φυλάκισης όσων αγωνίζονται για να ανακληθούν οι προκλητικές αυξήσεις σε εισιτήρια και κάρτες και για να διασφαλιστούν οι δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες υπερψηφιστεί από αυτούς που κορδώνονται ότι είναι εκπρόσωποι του λαού, ενώ έχουν καταπατήσει όχι μόνο τις υποσχέσεις τους αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα καταρριφθεί στην πράξη από το ειρηνικό μαζικό κίνημα των πολιτών. Ο αγώνας μας θα είναι επίπονος και παρατεταμένος, αλλά τελικά θα δικαιωθεί.
Όσον αφορά την εξίσου προκλητική μετατροπή του κρατικού μηχανισμού σε άθλιο υπηρέτη και φοροεισπράκτορα των αεριτζήδων μεγαλοεργολάβων που ως τώρα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν νομικά (διότι ηθικά δεν θα μπορέσουν ποτέ!) το κίνημα κατά των διοδίων, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων μέχρι την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!