Οι 155 ραγιάδες και οι εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι.

Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τους 155 πρόθυμους οσφυοκάμπτες της Βουλής, ένας βαθύς αναστεναγμός βγήκε από τα χείλη των εκπροσώπων της σύγχρονης Ιεράς Συμμαχίας, ευρωκρατών, τραπεζιτών και ΣΙΑ.
Κέρδισαν λίγο χρόνο και χαίρονται. Αλληλοσυγχαίρονται, αγκαλιάζονται ̇ ίσως να φιλιούνται κιόλας, πλέοντας σε πελάγη ανακούφισης. Μια πιθανή καταψήφιση θα τροποποιούσε όλο το σκηνικό.
Στην «ελληνική» Βουλή οι πανηγυρισμοί ήταν χαμηλής έντασης. Λίγες χειραψίες, λίγα παγωμένα χαμόγελα. Σε λίγο ο Αθανασιάδης, ο επονομαζόμενος «κωλοτούμπας», που πείστηκε από την ομιλία του ΓΑΠ, έτρωγε τους πρώτους φραπέδες και νερά στην οδό Βουκουρεστίου. Η κυκλοφορία των βουλευτών θα γίνεται εκ περιτροπής και με μεγάλη συνοδεία «φουσκωτών», όπως οι πρόεδροι των ΠΑΕ ένα πράγμα…
Χαμηλής έντασης, γιατί όλοι δήλωναν ότι τα μέτρα είναι άδικα και αντιλαϊκά, αλλά, αναγκαία για να σωθεί η πατρίδα. Πώς να πανηγυρίσουν μετά; Κάτι Λοβέρδοι, Κακλαμάνηδες, Πρωτοπαπάδες θα έβγαιναν στα κανάλια και θα φερόντουσαν σαν διευθυντές Αστυνομίας ή διοικητές ειδικών δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης, ενώ οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, κυρίως συνδικαλιστές, θα τους έβγαιναν από τα αριστερά.
Ο Λοβέρδος, έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει ότι γιατροί «γνωστής παράταξης» έκαναν καταγγελίες για υπερβολές και εγκληματική συμπεριφορά των ΜΑΤ, στο μετρό της Αθήνας. Θέλει, μήπως, ο Λοβέρδος να θυμίσουμε το παρελθόν του, τα ανδραγαθήματά του, τις διαγραφές του; Είναι μικρός ο τόπος και θλιβερός ο ρόλος του σφουγγοκωλάριου της τρόικας, που επέλεξαν μερικοί-μερικοί. Για να μην πούμε τίποτα για τον πρώην πρόεδρο της ΕΦΕΕ… και προϊστάμενο των ΜΑΤ σήμερα.
Ο ΓΑΠ, πλαισιωμένος από τους πολλά… κιλά αντιπροέδρους του, μετρά τις μέρες της κυβέρνησής του, νιώθοντας ότι μαζί με τον πολιτικό κόσμο είναι έκπτωτοι στη λαϊκή συνείδηση και πλήρως απονομιμοποιημένοι. Η οργή δεν θα κοπάσει. Θα ενταθεί. Νέα κύματα διαμαρτυριών και κινημάτων θα συγκλονίσουν το σκηνικό. Το ελικόπτερο, σύμβολο του διωγμού, και η λέξη ούστ! θα συνεχίσουν να βοούν, να τρομάζουν, να θυμίζουν, να εμπνέουν, να παρακινούν, να μπολιάζουν.
Μ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!