Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10/4, η εκδίκαση της αίτησης της προσωρινής διαταγής για την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εργοδοσία των καταστημάτων Ble. Την περασμένη Τετάρτη εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου η οποία απέρριψε την αίτηση του εργοδότη και αποτελεί μια πρώτη νίκη του αγώνα των εργαζομένων. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε σε 3 μήνες.

Η εργοδοσία ζητά να απαγορευτεί σε 4 απολυμένους της επιχείρησης και σε όσους δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους να πλησιάσουν στα 300 μέτρα από τα 3 καταστήματα που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η εν λόγω τακτική είναι γνωστή σε αντίστοιχους εργατικούς αγώνες με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτόν που διεξάγει το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών ενάντια στην εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκης.
Υπενθυμίζεται πως οι απολυμένοι από το κατάστημα του Ble διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους ενώ άλλοι πέντε εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Η μια μάλιστα εξ αυτών είναι επαναληπτική εφόσον ο εργοδότης δεν κατέβαλλε την δεύτερη δόση των δεδουλευμένων στην εργαζόμενη, όπως είχε συμφωνηθεί σε ιδιωτικό συμφωνητικό μετά την πρώτη επίσχεση.
Γ.Β.
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!