Αρχική πολιτισμός Πρόσκληση σε Συμφιλίωση

Πρόσκληση σε Συμφιλίωση

Η γνώμη ενός φίλου που διάβασε τη Συμφιλίωση του Λάμπρου Πολύζου από το δακτυλόγραφο, πριν δηλαδή βρει τον εκδότη της, ήταν ότι επρόκειτο για ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα καφκικής εμπνεύσεως. Δύο, τουλάχιστον, κριτικές που είδαν το φως μετά την έκδοση ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις λεπταίσθητες «χάρες» του μυθοπλαστικού πονήματος αλλά και τα χαρίσματα του συγγραφέα του.

Το βιβλίο αυτό, θρίλερ της «διπλανής πόρτας» κατά τον Πολύζο, κινείται μεταξύ υπαρξιστικού δράματος και σάτιρας, πολιτικού μανιφέστου αλλά και σύγχρονης αστικής ηθογραφίας. Ο κεντρικός ήρωας ζει μια έξαψη αυτογνωσίας που είναι οικεία σε πολλούς. Διακριτές σκηνές ρεαλισμού στοιχειώνουν την ατμόσφαιρα συγκρουσιακού εφιάλτη που λύνεται με την υποδοχή της ρήξης ως μοίρας.
Η Συμφιλίωση ίσως έχει κάτι να πει, τέτοιες μέρες, στους καθημερινούς ανθρώπους, και γιατί όχι να τους μπολιάσει με κάποια αντισώματα αντίστασης.

Η παρουσίαση του βιβλίου -που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Σοκόλη- Κουλεδάκη- θα γίνει στο Σπίτι της Κύπρου (Σκουφά και Ηρακλείτου), την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αρμάος, Τάσος Καπερνάρος, Ξενοφών Μπρουντζάκης, Ανδρέας Νεοφυτίδης.

 

Σχόλια

Exit mobile version