Αρχική πολιτική αριστερά Προχωρά το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Προχωρά το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Μετά την πετυχημένη 1η Πανελλαδική Σύσκεψη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (2-3 Απρίλη) το ΜΑΑ προχωρά στη συγκρότησή του και στις πρωτοβουλίες προς την Αριστερά και μέσα στο λαό.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση το Συντονιστικό, που αποτελείται από τους: Αλ. Αλαβάνο, Κ. Βαμβακά, Αυγή Θεοδόση (ΑΡΣΥΝΑ), Χρ. Καπάταη, Χρ. Καραμάνο (ΚΟΕ), Σωτ. Μάρταλη (ΔΕΑ), Δημ Μαντζουράτο (ΚΕΔΑ), Κ. Παπουλή, Γ. Σαπουνά (ΑΠΟ), Τ. Σταυρόπουλο και Ελ. Σωτηρίου (ΚΟΕ). Παράλληλα, τα βασικά κείμενα του ΜΑΑ στέλνονται ήδη σε όλα τα κόμματα, τις συσπειρώσεις και τις οργανώσεις της Αριστεράς και θα επιδιωχθεί συνάντηση μαζί τους.
Ήδη προγραμματίζονται συνελεύσεις Τοπικών Επιτροπών, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το ΜΑΑ γίνεται πανελλαδικό κι αυτός είναι ένας πρώτος στόχος που μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί. Γενικότερα, η 1η Π.Σ. έδωσε μια σημαντική ώθηση καθώς η παρουσία του κόσμου ήταν ενθαρρυντική (πάνω από 450 άτομα), το κλίμα των εισηγήσεων και της συζήτησης γόνιμο, κοινή η εκτίμηση ότι υπάρχει «πολιτικός χώρος» για ΜΑΑ σαν «ανοιχτό πολιτικό σχέδιο». Θετική παρακαταθήκη και η οργανωτική συγκρότηση, με μέλη, συνελεύσεις, καθολικές ψηφοφορίες, νέα Πανελλαδική Συνάντηση τον Νοέμβριο του 2011. Συνεπώς, υπάρχουν δυνατότητες. Στόχος είναι η αξιοποίηση τους. Σημαντική προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί το να παραμένει πάντα το ΜΑΑ ενωτικό και μετωπικό, να διαχωρίζεται από τον πλατφορμισμό, να αποτελεί ενωτικό πεδίο ανίχνευσης λύσεων για την Αριστερά και το λαό και κυρίως να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες
Το κεντρικό ζήτημα που απασχολεί, σήμερα, το ΜΑΑ είναι το επόμενο κρίσιμο δίμηνο, όπου συμπληρώνεται ο 1 χρόνος από το Μνημόνιο, προωθείται από την κυβέρνηση το νέο μεγάλο μνημονιακό κύμα αντιλαϊκών μέτρων και επίκειται η επικύρωση του Συμφώνου για το ευρώ. Το ΜΑΑ θα στηρίξει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στο συντονισμό των «από κάτω» και στη σύγκλιση όλων των κοινωνικών αντιστάσεων στον κεντρικό πολιτικό στόχο: να πέσει η κυβέρνηση, να φύγει η τρόικα.
Θέλοντας να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων μορφών συντονισμού και αντίστασης, πέρα από τις κινητοποιήσεις-λιτανείες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, το ΜΑΑ έχει προβάλλει το Πάμε Σύνταγμα-παραμένουμε Σύνταγμα. Στην κατεύθυνση αυτή προχωρά στις αρχές Μάη σε μια σημαντική συζήτηση-συνέλευση, όπου το λόγο θα έχουν οι άνθρωποι των κινημάτων.
Άλλη μία πρωτοβουλία που προωθεί το ΜΑΑ είναι η συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην ευρωπαϊκή Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που εγκλωβίζει δεκάδες-χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και μετατρέπει τη χώρα σε μια φυλακή μεταναστών.

Για το Σύμφωνογια το Ευρώ

Μια από τις σημαντικές αποφάσεις που πήρε η 1η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής είναι αυτή που αφορά το Σύμφωνο για το Ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται:
«Το ΜΑΑ θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός μεγάλου μετώπου ενάντια στο Σύμφωνο για το Ευρώ, στο ευρωπαϊκό Μνημόνιο, που φέρει τη σφραγίδα του κεφαλαίου, των πολυεθνικών και του ιμπεριαλιστικού κέντρου της Ε.Ε., ιδιαίτερα του γερμανικού.
Καταγγέλλουμε:
1. Την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική εκτροπή, την επερχόμενη τυπική υπαγωγή της Ελλάδας στην επιτροπεία των Βρυξελλών, καθώς αν ισχύσει το Σύμφωνο για το Ευρώ το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής θα αποφασίζεται και κάθε χρόνο, μάλιστα, στις Βρυξέλλες.
2. Τον αντεργατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα του Σύμφωνου για το Ευρώ, που συνιστά συνέχεια και γενίκευση του Μνημονίου και οδηγεί αναπότρεπτα σε νέα μνημονιακά τσουνάμι. Οι μισθοί και οι συντάξεις οι όποιες έχουν απομείνει εργατικές κατακτήσεις, η κοινωνία η ίδια θυσιάζονται στο βωμό της «θεάς ανταγωνιστικότητας». Η κινεζοποίηση είναι εδώ.
3. Το Σύμφωνο για το Ευρώ είναι συνέχεια του Μάαστριχτ, θα βυθίσει τους ευρωπαϊκούς λαούς στην κρίση, καθώς καθιστά νόμο του κράτους (ή ακόμη και συνταγματική επιταγή) το διαβόητο Σύμφωνο Σταθερότητας.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε και θα πάρουμε πρωτοβουλίες μέσα στο λαό στο ακόλουθο πλαίσιο:
1. Να μην περάσει Σύμφωνο για το Ευρώ στην Ελλάδα. Θα συμβάλουμε σε ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο αντίστασης.
2. Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας –εδώ και τώρα να μην έχει ισχύ στην Ελλάδα το Σ.Σ.- να διασωθεί ο λαός και όχι οι τράπεζες΅.
3. Διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματος του χρέους, που σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στο Σ.Σ.
4. Όχι στο Μνημόνιο και την τρόικα ΔΝΤ- Ε.Ε.-ΕΚΤ. Υπάρχει άλλος δρόμος.
5. Να γίνει δημοψήφισμα για Σύμφωνο για το Ευρώ οργανωμένο με δημοκρατικό τρόπο. Όχι στην κύρωσή του από τη Βουλή. Η Αριστερά να μη νομιμοποιήσει μια τέτοια διαδικασία».

Χ.Κ

Σχόλια

Exit mobile version