Αρχική κοινωνία Προσφυγή στη Χάγη για την ανθρωπιστική κρίση

Προσφυγή στη Χάγη για την ανθρωπιστική κρίση

Βοήθεια για τη συλλογή στοιχείων ζητά το ΜΚΙΕ

Έκκληση σε όλους όσους «έχασαν τις δουλειές τους, μειώθηκε βάναυσα το εισόδημά τους (μισθοί ή συντάξεις), υπερφορολογήθηκαν, έχασαν το σπίτι τους, έζησαν χωρίς ηλεκτρικό ή/και νερό για κάποιο χρονικό διάστημα, έμειναν ανασφάλιστοι και υπέστη ζημιά η υγεία τους λόγω του ότι αποκλείστηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή βρέθηκαν σε οποιαδήποτε δεινή κατάσταση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να καταθέσουν την μαρτυρία τους», απευθύνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού-ΜΚΙΕ.

Η έκκληση για συλλογή στοιχείων συνδέεται με μια δικαστική εξέλιξη, καθώς, όπως ανακοινώνει το ΜΚΙΕ, «πριν από λίγους μήνες ενημερωθήκαμε ότι η Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing έχει καταθέσει μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά αγνώστων με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, εξαιτίας της συστηματικής και ευρείας κλίμακας βλάβης στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού από πρόθεση».

Το καλοκαίρι που πέρασε, το ΜΚΙΕ ήρθε σε επαφή με τη μηνύτρια και αποφάσισε να στηρίξει τον δύσκολο αγώνα της: «Έτσι, από τον Ιούλιο 2014 έχουμε ξεκινήσει τη συστηματική καταγραφή μαρτυριών ασθενών μας οι οποίοι επιθυμούν να καταθέσουν τα όσα δεινά έχουν βιώσει από το 2010 και μετά. Η καταγραφή των μαρτυριών γίνεται από εθελοντές του ιατρείου, μέσω ενός πολυσέλιδου ερωτηματολογίου, όπου στοιχειοθετείται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους». Όλα τα στοιχεία που θα συλλεγούν, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

«Ήρθε πια η ώρα τα εγκλήματα που έγιναν πάνω στις πλάτες αθώων πολιτών να πληρωθούν από όσους οδήγησαν τους πολίτες σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, λέγοντας ότι λεφτά δεν υπάρχουν για την δημόσια υγεία / παιδεία / κοινωνικές παροχές, αλλά την ίδια στιγμή δίδονταν δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και διάφορους άλλους “επενδυτές”. Όλοι όσοι πήραν, και συνεχίζουν να παίρνουν, τις πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν στη διάλυση το Εθνικό Σύστημα Υγείας και καθημερινά εξαθλιώνουν τους πολίτες, θα λογοδοτήσουν. Για να το πετύχουμε όμως χρειαζόμαστε την βοήθεια των πολιτών», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΜΚΙΕ, που καλεί όλους όσους θέλουν να καταθέσουν τη μαρτυρία τους να στείλουν μήνυμα στο mkiellinikou@gmail.com ή να καλέσουν στο 210-9631950, τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου.

 

 

Σχόλια

Exit mobile version