Την Τρίτη 20 Ιουλίου, επιτροπές πολιτών πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο δημαρχείο Ζωγράφου, την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή υπόγειων γκαράζ σε τέσσερις πλατείες του δήμου και μάλιστα με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Περίπου 300 πολίτες, παρά το κατακαλόκαιρο και τον αιφνιδιασμό, είχαν κατακλύσει το χώρο μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, έξω από το δημαρχείο καθώς και στις σκάλες που οδηγούν στους επάνω ορόφους με σκοπό να μην παρθεί απόφαση καταστροφής των πλατειών του Ζωγράφου. Η συγκέντρωση κύλησε ήρεμα. Αρκετά εκνευρισμένοι ήταν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΔΑ, της παράταξης Καζάκου, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να εισέλθουν στο δημαρχείο. Η ψυχραιμία των παρευρισκομένων ήταν καθοριστική ώστε να μη συμβεί το παραμικρό. Ανεκδιήγητος ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γεράσιμος Μαρκάτος. Ο ίδιος που λίγα χρόνια πριν προσέφυγε στο ΣτΕ, ώστε να μην κατασκευαστούν τα υπόγεια γκαράζ, σήμερα είναι αυτός που τα προωθεί. Ο συγκεκριμένος κύριος, αφού κατάφερε και έφτασε μέχρι την είσοδο του δημαρχείου, αρνούνταν να βγει έξω και παρέμεινε εκεί με τις ώρες.
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων τόσο στο δήμαρχο όσο και στους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών τα έψαλαν για τα καλά στη διοίκηση του δήμου, αλλά το αυτί της δεν φάνηκε να ιδρώνει καθόλου.
Κατά τις 21.30 έγινε φανερό ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε αναβληθεί, οπότε όσοι είχαν απομείνει και όσοι άντεχαν, νεαρότεροι κυρίως, πραγματοποίησαν αυθόρμητη πορεία στη Λεωφόρο Παπάγου, από τη Γαρδένια μέχρι τις καφετέριες.
Όμως η δημοτική Αρχή ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει πάση θυσία το έργο των γκαράζ. Έτσι, την επόμενη μέρα, ο δήμαρχος Καζάκος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στις 14.45, εργάσιμη ώρα, ώστε να είναι δύσκολο για τους πολίτες να παρευρεθούν.
Μάλιστα, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι το έμαθαν στις 14.50 ή στις 15.05. Άπαντες παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΔΑ, που ήταν και οι μόνοι που είχαν «ειδοποιηθεί» εγκαίρως.
Παρ’ όλα αυτά, μέσα σε 30 λεπτά σχεδόν, 50 κάτοικοι βρισκόμασταν έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούμε.
Όμως φτάσαμε πολύ αργά. Και αυτό, γιατί όλα είχαν τελειώσει μέχρι τις 15.10. Εισήγηση, ερωτήσεις(;), ψηφοφορία μέσα σε 10 λεπτά για 5 θέματα. Ένα πραξικόπημα άνευ προηγουμένου έλαβε χώρα στο Δήμο Ζωγράφου.

Πηγή: zografoubloging.wordpress.com

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!