Απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση που γιγαντώνεται

Ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου «Πράξη», που αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών που θέλουν να αντισταθούν στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που κάθε μέρα γιγαντώνεται. Το δίκτυο θα λειτουργεί με αυτοδιαχείριση και δημοκρατικές διαδικασίες και θα γίνεται προσπάθεια οι αποφάσεις να λαμβάνονται με συναίνεση μέσα από την Ανοιχτή Συνέλευση (κάθε 1η και 3η Πέμπτη του μήνα στις 19:00).
Όπως δηλώνουν τα μέλη του, το Δίκτυο είναι αυτόνομο, αλλά θα συνεργάζεται και θα ανταλλάσσει εμπειρίες, πληροφορίες με παρόμοια δίκτυα και «θα προσπαθήσει να οργανώσει τον κοινό αγώνα απέναντι σε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, όχι στη βάση της “φιλανθρωπίας” που κατευνάζει και απενοχοποιεί, αλλά στη βάση της αλληλεγγύης που αφυπνίζει και ενεργοποιεί».
Στους άμεσους στόχους του Δικτύου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η καταγραφή των άμεσων κοινωνικών προβλημάτων των πολιτών της περιοχής, η συλλογή και διανομή τροφίμων σε όσους έχουν ανάγκη, η παροχή νομικών, οικονομικών-λογιστικών συμβουλών κ.λπ., η συλλογή φαρμάκων και η διοχέτευσή τους σε κοινωνικά φαρμακεία.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγ. Δημητρίου, «Πράξη»
Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος
Τηλ. 6985719075
[email protected]
praxiallilegiis.blogspot.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!