Ναύπλιο: Έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου. Πέρασαν πάνω από 1.000 πολίτες από την πλατεία ενώ ακολούθησε πορεία με περίπου 600 διαδηλωτές.
Λάρισα: H μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα κατά των κυβερνητικών μέτρων με συμμετοχή πάνω από 8.000 πολιτών.
Βόλος: Ουσιαστικά στον Βόλο συμμετείχε όλη η πόλη στις κινητοποιήσεις. Πάνω από 15.000 διαδηλωτές κατέλαβαν τους δρόμους της πόλης.
Νάξος-Σύρος: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με συμμετοχή 3.000 διαδηλωτών. Αντίστοιχη εικόνα και στη Σύρο με πάνω από 2.000 διαδηλωτές.
Κέρκυρα-Κεφαλονιά: Οι πιο μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών με πάνω από 2.000 έκαστη.
Μυτιλήνη: Μεγάλη συγκέντρωση του Συντονισμού Σωματείου με συμμετοχή πάνω από 1.000 πολιτών, ενώ μεγάλη ήταν και η πορεία του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση του Συντονισμού προχώρησε σε κατάληψη της Περιφέρειας.
Γιάννενα: Μεγαλειώδης κινητοποίηση, η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια. Η συμμετοχή πάνω από 10.000.
Σάμος: Σύνολο περίπου 1.500 διαδηλωτές, μεγάλος αριθμός για τα δεδομένα της Σάμου.
Καβάλα: Δυο πορείες με πάνω από 4.000 της ΑΔΕΔΥ και περίπου 1.000 του ΠΑΜΕ.
Αγρίνιο: Μεγάλη πορεία και στο Αγρίνιο με συμμετοχή πάνω από 3.000 διαδηλωτών.
Άρτα: Η διαδήλωση είχε πάνω από 1.000 άτομα ενώ η πόλη είχε παραλύσει.
Λαμία: Η μεγαλύτερη απεργιακή πορεία για τα δεδομένα της Λαμίας εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Περίπου 500 άτομα το ΠΑΜΕ και 800 η πορεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, φοιτητών, Αγανακτισμένων, πολιτικών κινήσεων.
Καστοριά: Πρωτοφανής συμμετοχή για τα τοπικά δεδομένα. Πάνω από 500 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.
Καλαμάτα: Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών με περίπου 3.000 άτομα στη συγκέντρωση όπου καλούσαν Εργατικό Κέντρο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία.
Κόρινθος: Πορεία με πάνω από 500 πολίτες ενώ στο Ξυλόκαστρο έκλεισαν όλα τα μαγαζιά και έγινε πορεία με 100 άτομα.
Γιαννιτσά: Έγιναν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις-πορείες. Η μία από το ΠΑΜΕ με συμμετοχή περίπου 60 πολιτών. Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία των Γιαννιτσών και μετά πορεία με συμμετοχή πάνω από 500 πολίτες.
Ξάνθη: Η συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης υπήρξε μεγαλειώδης.
Προηγήθηκε η κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας ενώ στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν πάνω από 2.500 διαδηλωτές. Σε άλλο σημείο της πόλης και με διαφορετική διαδρομή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ με κάποιες εκατοντάδες απεργούς. Το τέλος της πορείας βρήκε το Δημοτικό Αμφιθέατρο κατάμεστο και την πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα της πόλης, λαϊκή συνέλευση να αποφασίζει για την κινητοποίηση της Πέμπτης αλλά και της 28ης Οκτωβρίου.
Με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης πραγματοποιήθηκε κατάληψη της πρώην Νομαρχίας την Πέμπτη το πρωί και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η πορεία ήταν μεγάλη όχι όμως όσο την Τετάρτη. Η απόφαση της τοπικής ΑΔΕΔΥ, των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Επιτροπής αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων ανεξάρτητα από την ψηφοφορία της Πέμπτης. Ορίστηκε συγκέντρωση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία και συντονιστική επιτροπή για την παρέμβαση στις 28 Οκτωβρίου.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!