– Η Ελλάδα έχει γεμίσει… Ηρόστρατους που καίνε τα πάντα. Το γεγονός είναι απολύτως τυχαίο και φταίει ο «στρατηγός Άνεμος». Δεν υπάρχει καμία ευθύνη στην κυβέρνηση και καμία απολύτως σχέση των πυρκαγιών με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Ό,τι δεν πουληθεί, θα καεί για να πουληθεί κι αυτό στο τέλος. Διαβάστε τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας!

– Αν βαριέστε το διάβασμα, μπορείτε να πάτε στο σινεμά: Θα απολαύσετε μαθήματα ελεύθερης οικονομίας για την Παιδεία. Μη σας νοιάζει, έχουν εφαρμογή παντού! Στην Άτακτη καθηγήτρια που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους, η πρωταγωνίστρια (Κάμερον Ντίαζ) είναι παντελώς αδιάφορη για το σχολείο και τους μαθητές της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μαζέψει τα χρήματα προκειμένου να κάνει προσθετική στήθους, που όπως πιστεύει θα της φέρει κι έναν καλό… γαμπρό! Όταν ανακαλύπτει πως, αν μια τάξη πρωτεύσει στις περιφερειακές εξετάσεις, ο καθηγητής θα πάρει μπόνους 4.700 δολαρίων, τα πάντα αλλάζουν. Πιέζει τους μαθητές μέχρι τελικής πτώσεως και για να είναι σίγουρη για την επιτυχία υποκλέπτει -για καλό και για κακό- και τα θέματα των εξετάσεων. Η επιτυχία προκαλεί το μένος μιας άλλης καθηγήτριας που έχασε το μπόνους και προσπαθεί να την «ξεσκεπάσει». Εικόνες από το σχολείο του μέλλοντος που ονειρεύεται η Άννα Διαμαντοπούλου. Η Παιδεία ως βασιλική οδός για την… προσθετική στήθους!
– Η απάντηση δεν είναι άλλη από Αντίσταση και Δημιουργία. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό είναι και το όνομα του Φεστιβάλ που θα διαρκέσει όλο τον Σεπτέμβριο και διοργανώνεται από τον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού και την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Στο πλαίσιο της πρότασης για τη δημιουργία του Πάρκου, πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο και δυο μεγάλες εκδηλώσεις, στο κτίριο και τον υπαίθριο χώρο της Ξιφασκίας (2η Στάση Τραμ Αγίου Κοσμά). Η μία είναι η έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών (1- 30 Σεπτεμβρίου) και η δεύτερη η μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου.
– Είχαμε γράψει με αφορμή το θάνατο της Amy Winehouse: «Είναι σίγουρο πως όσοι την «αξιοποίησαν» θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν. Ίσως ακόμη περισσότερο με το θάνατό της… Θα περιμένουμε προφανώς σύντομα τον δίσκο με τα «ακυκλοφόρητα» τραγούδια της…». Πράγματι, χάρη στο θάνατό της το άλμπουμ της Back to Black ξεπέρασε, πια, τα 3.260.000 αντίτυπα κι έγινε έτσι το πιο εμπορικό του 21ου αιώνα! Στις 20 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί σε CD το ντουέτο που είχε κάνει πριν από το θάνατό της με τον Tony Bennett….
– …Ο θάνατός μας, η ζωή τους (των πολυεθνικών). Πολύ καλά τα είπε, λοιπόν, ο 85χρονος Μισέλ Πικολί: «…Η κρίση είναι ένα από τα χειρότερα ψέματα που μας έχουν πει ποτέ. Η “κρίση” είναι μια πολύ πονηρή λέξη. Της δίνουμε πολλές έννοιες. Όσον αφορά την οικονομία, οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν τρόπους για να σου δείξουν πώς να την αποφύγεις. Ε, λοιπόν, ενώ πήγα σχολείο όπως όλοι μας και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηλίθιο, σας πληροφορώ ότι δεν καταλαβαίνω λέξη απ’ όσα διαβάζω.
Θεωρώ πως η οικονομική κρίση για κάποιους είναι μπίζνες και ο πόλεμος εναντίον της κρίσης είναι ο χειρότερος μυστικός πόλεμος που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία. Είναι χειρότερος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί αυτός ο πόλεμος θα σκοτώσει πολλούς στο μέλλον». (Από το Βήμα)
– Στον πόλεμο παίζει, όπως γνωρίζουμε, μεγάλο ρόλο και η προπαγάνδα. Να μην παραλείψουμε, λοιπόν, να συγχαρούμε τον (και διευθυντή της Καθημερινής) Αλέξη Παπαχελά για τα εύσημα που του δίνει η πρεσβεία των ΗΠΑ για την «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων» σε εκπομπή για τη διαμάχη Ρωσίας-Γεωργίας. Άξιος συγχαρητηρίων κι όποιος από τους τρεις παρουσιαστές των «Φακέλων» ενημέρωσε την πρεσβεία για λεπτομέρειες του μοντάζ, όπως π.χ. ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων θα κόβονταν και ποια θα έμεναν στην εκπομπή. Προφανώς η ενημέρωση αυτή έγινε… αφιλοκερδώς. Ο Σκάι γράφει ιστορία…
– …Εμείς μάλλον δεν θα πάρουμε ποτέ τα συγχαρητήρια της πρεσβείας! Ούτε ο σημαντικός Χιλιανός μουσικός Αλεχάντρο Ντίαζ, που μας καλεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στον Ιανό σε μια νύχτα μουσικής και ανταμώματος με μουσικούς από την Ελλάδα, τη Χιλή, το Περού, το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα. Δεν είναι μόνο η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973, είναι και οι κρίσιμες «μέρες Παιδείας» που ζει η Χιλή. Ένας μουσικός τρόπος για να βρεθούμε κοντά στο λαό που αγωνίζεται!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!