Αρχική πολιτισμός Πολιτισμός & βαρβαρότητα τ. 72

Πολιτισμός & βαρβαρότητα τ. 72

-Ο Ηρόστρατος βρέθηκε στη Χίο και έμαθε πώς θα βρεθούν τα λεφτά. Κλείνοντας θέατρα!

Στο στόχαστρο βρίσκεται το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο, λόγω… χρεών. Κάποιο δάνειο του παρελθόντος και οι τόκοι του κυνηγούν την τέχνη. Υπογράψαμε κι εμείς λοιπόν την έκκληση να μην κλείσει ένας φορέας με πολύ σημαντική συνεισφορά στον Πολιτισμό ο οποίος μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, απασχολεί και ελάχιστο προσωπικό…
-Κάποιοι καρεκλοκένταυροι θα πρέπει να ακούσουν την κραυγή αγωνίας του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννη Ζαφείρη: «…Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε στους Ακρίτες του Βορείου Αιγαίου, τη σημαντικότερη κοιτίδα πολιτισμού στην Περιφέρεια! Θα παλέψουμε όλοι μαζί έχοντας κοινό στόχο: Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, τον πολιτισμό και την παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο! Να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το Περιφερειακό μας Θέατρο!».
-…και γυρίζοντας από τη Χίο, έμαθα ακόμη χειρότερες ειδήσεις για το θέατρο. Το Εθνικό αυτή τη φορά. Όπου θέλουν να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και ξεκίνησαν την εβδομάδα με κινητοποιήσεις…
Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο ζητούν:
-Να εξαιρεθούν ολοκληρωτικά τα Κρατικά Θέατρα από το Ν. 3899/10 (να μην ενταχθούν στο καθεστώς των ΔΕΚΟ).
-Την εφαρμογή των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων.
– Η όποια λύση δοθεί να αφορά το σύνολο του προσωπικού (καλλιτεχνικό, τεχνικό, προσωπικό, στα κρατικά θέατρα).
-Αντί να κλείσουμε θέατρα, μήπως να δανείσουμε καμιά σύζυγο πολιτικού στον Γούντι Άλεν; Θα ήθελε άραγε να παίξει η Άντα Παπανδρέου σε μια ταινία με τίτλο Μεσάνυχτα στην Αθήνα; Διότι με τη συμμετοχή της Κάρλα Μπρούνι ο δαιμόνιος Γούντι σαρώνει τα ταμεία στις ΗΠΑ: Σύμφωνα με την εταιρία Sony Pictures Classics που έχει τα δικαιώματα διανομής του Midnight in Paris στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τελευταία δημιουργία του Γούντι Άλεν, είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του κατά τη διάρκεια της τελευταίας 25ετίας με έσοδα που ξεπερνούν 23.330.000 δολάρια! Τα λεφτά υπάρχουν, λοιπόν. Ας τα μαζέψει κάποιος να γλιτώσουμε τον κεφαλικό φόρο!
-Άλλη λύση είναι να παίζουμε άπαντες στοιχήματα σε στημένα παιχνίδια. Έτσι, θα βρούμε τα χρήματα για να πληρώσουμε όλους τους νέους φόρους (και να μας μείνει και κατιτίς)
-Κι ο επιθεωρητής Κολόμπο δεν είναι πια εδώ για να βρει τους κλέφτες… Ευτυχώς, έχουμε τον Γερουλάνο που θα λύσει τον Γόρδιο Δεσμό του ποδοσφαίρου. Αλήθεια, η ΕΥΠ παρακολουθεί μόνον τα τηλέφωνα των παραγόντων;
-…η ομοιοπαθής Ιρλανδία, υποδέχθηκε τα διάσημα τέκνα της, τους U2… Οι κατά τ’ άλλα ευαίσθητοι μουσικοί, με επικεφαλής τον Μπόνο, σπεύδουν να γίνουν φιλάνθρωποι με τα λεφτά των άλλων. Έτσι, στη συναυλία τους στο Γκλάστονμπέρι, ομάδα ακτιβιστών θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι έχουν μεταφέρει εκτός Ιρλανδίας την επιχείρησή τους (ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό) και γλιτώνουν πολλούς φόρους. Προσπάθησαν, μάλιστα, να σηκώσουν αερόστατο το οποίο έγραφε με μεγάλα γράμματα: «U Pay Your Tax 2»… Κατόπιν αυτού πληροφορίες θέλουν τον Μπόνο να προσυπογράφει το κείμενο των… «32»!
-Ο Αιμίλιος Χειλάκης, που αναμετριέται φέτος με τον ρόλο του Άμλετ, λέει: «…οι Aγανακτισμένοι στο Σύνταγμα λένε κάτι πολύ καθαρό: “Δεν θέλω να πληρώνω άλλο τα σπασμένα σας”. “Βγάλτε μας από το Μνημόνιο”.
Είναι χιλιάδες Άμλετ… Και οι Αγανακτισμένοι, όπως ο σαιξπηρικός ήρωας, θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Μόνο που δεν γνωρίζουν τον τρόπο. Δεν έχουν το «εργαλείο»… Το αναζητούν πάντως. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί!

 

Σχόλια

Exit mobile version