Αρχική πολιτισμός Πολιτισμός & βαρβαρότητα τ.127

Πολιτισμός & βαρβαρότητα τ.127

Του Ηρόστρατου. Σε προηγούμενο φύλλο του Δρόμου είχα αναφερθεί στο χαριστικό παζάρι με παιχνίδια, βιβλία και ρούχα για παιδιά που θα οργάνωνε το περασμένο Σάββατο το Σώμα Εθελοντών Πόρτο Ράφτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Κάπου εκεί βρέθηκε και ο Ηρόστρατος με τη Μαγική Τράπουλα, να φτιάχνει παραμύθια μαζί με τα παιδιά. Πέρα από τον καλό ήρωα θα ήθελα να πω πως ο «κακός» του παραμυθιού εμφανίστηκε στον… βασιλιά του Πόρτο Ράφτη ως… επενδυτής που ήθελε να του παραχωρήσουν κτήματα για να καλλιεργήσει αγκινάρες. Ο πραγματικός του στόχος ήταν όμως να αρπάξει ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη στα χέρια του. Έλα, όμως, που ο βασιλιάς είχε ένα μαγικό καθρέφτη που του έδειχνε ποιος πραγματικά είναι εκείνος που έχει απέναντί του!  
Έτσι γλίτωσε από τον κακό «Σκοτεινό Ιππότη»…
Τα παιδιά αποδεικνύονται πιο σοφά από τους μεγάλους και ξέρουν να διαβάζουν την επικαιρότητα μέσα από το δικό τους κόσμο της φαντασίας. Να δούμε πότε θα καταλάβουμε εμείς οι υπόλοιποι ποια ακριβώς είναι τα «δώρα» που κομίζουν οι κάθε είδους «επενδυτές» που ετοιμάζονται να πέσουν σαν τα κοράκια στο σώμα της Ελλάδας.
Το μεγάλο φαγοπότι
Δεν ξέρω τι ρόλο θα επεφύλασσαν τα παιδιά στο παραμύθι τους για μια προσωπικότητα όπως η πρώην ειδική γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων Ιφιγένεια Ορφανού. Η εν λόγω κυρία, αφού έκανε κανόνα την αδιαφάνεια και άνοιξε το παράθυρο σε προσλήψεις από το παράθυρο, έσπευσε να κάνει το δωράκι της στους δοκιμαζόμενους καπιταλιστές, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και πριν παραδώσει τη θέση της στους επόμενους.
Με απόφαση που έχει ημερομηνία 11/5/2012, ενισχύει με 1.183.000 ευρώ τη θυγατρική εταιρία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων,  με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακών Δράσεων Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας» (διακριτικός τίτλος «Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας») εντάσσοντάς την στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» για την πράξη «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης για την Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία και την Εξωστρέφεια-ΑΠ 7».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα (https://halandripedia.blogspot.gr), «η θυγατρική του ΣΕΒ έχει λάβει από διάφορα υπουργεία για παρόμοια προγράμματα, μόνο κατά την προεκλογική περίοδο του Ιουνίου, επιδοτήσεις το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ!».  
Προφανώς τα σχόλια περιττεύουν και η Δικαιοσύνη… κοιμάται!
Σχόλια

Exit mobile version