Προκλητικά και αδίστακτα, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση του Παναγόπουλου όπου είχε χρεώσει την ΚΟΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό του Παναγόπουλου, βγήκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ και νυν υπουργών των ΜΑΤ κ. Παπουτσής να διαβεβαιώσει ότι η ενέργεια προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Για την Ν.Δ. η υπόθεση αποτελεί προβοκάτσια, μάλλον στημένη από το ΠΑΣΟΚ, για να δείξει ότι η οργή στρέφεται κατά της προηγούμενης κυβέρνησης…
Η Ντόρα Μπακογιάννη αποδίδει την επίθεση στον Κ. Χατζηδάκη  «στην τυφλή αντιμνημονιακή πολιτική» και κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι ακολουθεί το ΠΑΜΕ… Το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και ο Σύριζα εξέδωσαν ανακοινώσεις που καταδικάζουν την επίθεση.
Ποιος, λοιπόν, κτύπησε τον κ. Χατζηδάκη; Η εισαγγελία διέταξε αμέσως έρευνα να βρεθούν όσοι τον χτυπούν. Τα βίντεο άναψαν και η έρευνα συνεχίζεται. Το σίγουρο είναι ότι δεν τον κτύπησαν κουκουλοφόροι, «γνωστοί-άγνωστοι» αλλά απλοί αγανακτισμένοι πολίτες.  Η οργή απέναντι σε κάθε πολιτικό που είχε ευθύνες για το σημερινό κατάντημα είναι προφανής. Λέγεται ότι επιφανείς δικηγόροι και γραβατοφορεμένα στελέχη επιχειρήσεων, έβγαλαν τις γραβάτες τους και παρίσταναν τους πιο σπορ τύπους για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους την ημέρα του συλλαλητηρίου. Φοβόντουσαν μην τους πάρουν για κυβερνητικούς, για πολιτικούς ή μήπως κάποιος τους υποδείξει σαν στελέχη της τρόικας. Υπερβολές; Ίσως, πάντως, ο φόβος μεγαλώνει.
Ποιος χτύπησε τον κ. Χατζηδάκη; Η τρόικα, το ΔΝΤ και η πολιτική της κυβέρνησης, θα πούμε με απόλυτη σιγουριά, αφού αυτοί όλοι οδηγούν τον κόσμο στην απόγνωση και σε πράξεις βίας. Και ακόμα δεν είδαμε όλο το έργο. Η εισαγγελία ας βγάλει τις παρωπίδες και ας ονοματίσει τους ηθικούς αυτουργούς. Αν δεν μπορεί, ας το κάνει η διανόηση (όση έχει απομείνει) αν δεν μπορεί, ας το κάνουν τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς (αν θέλουν να συγκρουστούν με την αστική υποκρισία). Αν δεν μπορούν, τότε ας βουλιάξουν στο υποκριτικό «είναι καταδικαστέα η βία κατά ανθρώπων» που αρθρώνεται όταν χτυπάει ο κ. Χατζηδάκης ή κάποιος της συνομοταξίας, αλλά αδιαφορεί και σιωπά όταν ανοίγουν δεκάδες άλλα κεφάλια. Ίσως αυτά δεν είναι ανθρώπων. Σπείρατε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!