Η προηγούμενη τηλεοπτική «παρέλαση» χρυσαυγιτών είχε προκαλέσει χαμό.

Όχι μόνο από τους συνήθεις πρωταγωνιστές του αντιφασισμού. Οι δημοσιογράφοι της Καθημερινής είχαν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους, ενώ μια σειρά διαφημιστικές εταιρίες όχι μόνο είχαν καταδικάσει, αλλά έφτασαν μέχρι και να εξαγγείλουν μποϊκοτάζ, ως διαμαρτυρία για την πρωτοβουλία Τράγκα να μετατρέψει την εκπομπή του στον Σκάι σε… ολομέλεια της Χ.Α. Το σκηνικό επαναλήφθηκε: παραμονές της 28ης Οκτωβρίου οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Ζαρούλια, Μίχος και οι υπόλοιποι εμφανίστηκαν στο κανάλι Ε, που εκπέμπει εδώ και λίγες εβδομάδες.
Κι απορεί κανείς τι… επεξεργασία τους είχαν κάνει ώστε να φαίνονταν σαν ακίνδυνα κατοικίδια. Άσε που όλοι τους έλαμπαν από χαρά απέναντι στον, για άλλη μια φορά όλο αβρότητα οικοδεσπότη τους, τον Γ. Τράγκα, βεβαίως.
Όμως, κουβέντα, δεν ακούστηκε τίποτα. Να αποδώσουμε την αδράνεια στο εορταστικό τριήμερο; Μήπως στη χαμηλή εμβέλεια του συγκεκριμένου καναλιού; Γι’ αυτό άλλωστε έχουν γεμίσει ξανά οι εγκληματικές διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους, με πανάκριβες ρεκλάμες του νέου προγράμματος.
Το Ε είναι ο αγορασμένος ή ξεπουλημένος (ο καπιταλισμός δεν είναι ντροπή) 902. Όταν ο σταθμός του ΚΚΕ βγήκε στο σφυρί, η Αυγή είχε αποκαλύψει πως εξυφαίνεται σχέδιο σύστασης νέου μιντιακού μπλοκ, παρά τον ακροδεξιό πυρήνα Σαμαρά. Τις οργίλες διαψεύσεις του Ριζοσπάστη, ακολούθησε η επαναφορά της πρότασης να μείνει η δημόσια συχνότητα στην Αριστερά. Ο σταθμός πουλήθηκε κατακαλόκαιρο. Το ΚΚΕ, πάλι μετά βδελυγμίας και οχετών λάσπης, διέψευσε πως δόθηκε στον Βρυώνη, τον ιδιοκτήτη του Extra, και επίσης εξ απορρήτων του κύκλου Μπαλτάκου, Κεδίκογλου, Λαζαρίδη και λοιπών. Φυσικά διαψεύστηκε κι από τον ίδιο τον Βρυώνη. Μια εταιρία offshore με έδρα την Κύπρο εμφανίστηκε ως νέος ιδιοκτήτης, το ΕΣΡ ακόμη διερευνά, όμως σήμερα το κανάλι εκπέμπει κανονικότητα κατά τα ήθη της μαφίας των εντιμότατων καναλαρχών, με πρώτες μούρες τους Τράγκα, Παυλόπουλο και Νικολόπουλο (ο εκ Ν.Δ. προερχόμενος πολύ… χριστιανός βουλευτής) και άλλους πιο «δεύτερους». Κατά… σύμπτωση όλοι τους ταυτοχρόνως είναι βασικά στελέχη του προγράμματος του Extra, όπου όχι μόνο διατηρούν εκπομπές, αλλά και τις προαναγγέλλουν από κανάλι σε κανάλι. Ωραία…
Ο σταθμός του ΚΚΕ πουλήθηκε, άτιμε καπιταλισμέ, στην ακροδεξιά διαπλοκή και στις οθόνες του Ε παρελαύνουν Χρυσαυγίτες και ασκούν αδέσμευτοι το… δικαίωμα έκφρασης ένας Τράγκας κι ένας Νικολόπουλος. Αλλά σε ποιον πέφτει λόγος; Ποιος θα σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία της αγοράς και της ενημέρωσης; Ποιοι… κομμουνιστές; Ε;

Θητεία Τυμβωρύχου
εκτελεί η «σειρά» του ’69

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!