Επιχειρήσεις «σκούπα» ακόμα και μέσα στα σπίτια μεταναστών πραγματοποιεί πια η αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη (7/4), όταν δεκάδες αστυνομικοί εισέβαλαν, χωρίς εντάλματα, σε διαμερίσματα μεταναστών, σε 3 πολυκατοικίες στην οδό Γερανίου, στην Ομόνοια.

Οι άντρες της αστυνομίας επικαλέστηκαν «λόγους υγιεινής», ενώ σε πανηγυρικού τύπου ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την επιχείρηση, γίνεται λόγος για συνεργασία της αστυνομίας με το Δήμο Αθηναίων και τη Νομαρχία Αθηνών, «στο πλαίσιο Καθαρή Αθήνα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μετά την απολύμανση ήρθαν οι συλλήψεις, αφού συνολικά 92 άτομα οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών, επειδή δεν είχαν χαρτιά. Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδας κάνουν λόγο για κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών με την εισβολή στα σπίτια τους. «Πρόκειται για ένα πογκρόμ ναζιστικής έμπνευσης, που παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος και στερείται οποιασδήποτε νομιμοποιητικής βάσης», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και διερωτώνται: « Άραγε, αυτό εννοεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όταν μιλά για «πάταξη του εγκλήματος» στο κέντρο της πόλης; Τις «σκούπες» μέσα σε σπίτια; Τις συλλήψεις αθώων ανθρώπων που για μήνες στήνονται στις ουρές της Πέτρου Ράλλη προσπαθώντας, μάταια, να πάρουν το μαγικό χαρτάκι για ραντεβού αιτήματος ασύλου που δίνεται, τελικά, σε ελάχιστους; Τη στοχοποίηση κάθε μετανάστη χωρίς χαρτιά, ως εγκληματία του κοινού Ποινικού Δικαίου;»

Τέλος, απορίας άξιο είναι πώς οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε συγκεκριμένα σπίτια μεταναστών, αφού στις ίδιες πολυκατοικίες υπάρχουν και άλλοι ένοικοι με χώρους γραφείων, επιχειρήσεις κ.λπ.

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!