Οι ξενοδόχοι της Αθήνας τρίβουν τα χέρια τους
Μέχρι και για «εσχάτη προδοσία» ακούσαμε σχετικά με την υποτιθέμενη πτώση του τουρισμού που προκαλείται από τις απεργίες και τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων». Ειδικά στο Σύνταγμα, ο τουρισμός λειτούργησε ως άλλοθι για να στηθεί το σκηνικό της βίαιης εκδίωξης των διαδηλωτών.
Να που τα στοιχεία, όμως, τους πρόδωσαν: Αύξηση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας κατά 9,32% τον Ιούνιο και 5,02% τον Ιούλιο κατέγραψαν οι ξενοδόχοι, με τις πληρότητες των τετράστερων ξενοδοχείων να κινούνται στο 85,8% τον Ιούνιο και στο 78,6% τον Ιούλιο και στα πεντάστερα (πολυτελή) 78% και 68,1% αντίστοιχα. Με σταθερές, μάλιστα, τις τιμές των δωματίων σε επίπεδα… Μονάχου, η ξενοδοχειακή Αθήνα εμφανίζεται στην όγδοη θέση των ευρωπαϊκών πόλεων, από πλευράς εσόδων ανά δωμάτιο.
Υπέρ πάντων ο τουρισμός, αυτή η εθνική υπόθεση. Τι κι αν έχουμε μισθούς Κίνας, τα έσοδα των ξενοδοχείων ανταγωνίζονται το Παρίσι. Γι’ αυτό πρέπει να επιβληθεί η «σιδηρά φτέρνα» σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Εργαλείο εξαθλίωσης
Τελικά, βρέθηκε το φάρμακο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Μισό εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ μπορεί να πετύχει η ελληνική οικονομία την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τη μελέτη του οίκου McKinsey με τίτλο «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά». Η μελέτη εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Η μελέτη έχει ήδη παρουσιαστεί στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, την τρόικα αλλά και σε επιχειρηματικούς συνδέσμους και μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με τους οποίους ο ΣΕΒ διατηρεί διαύλους επικοινωνίας.
Πώς θα γίνει το θαύμα;
Με μεταρρυθμίσεις: μείωση του παρεμβατισμού του κράτους, απελευθέρωση της οικονομίας, ενίσχυση των επενδύσεων. Με το να αρθούν τα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, που «κρύβονται» σε ένα περίπλοκο πλέγμα νόμων, με παραπέρα ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και άλλα τέτοια αναπτυξιακά. Η μελέτη παρουσιάζεται ως «εργαλείο συναίνεσης» μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Πολύ πίσω πάμε παιδιά.

Και πού είσαι ακόμα…
Διαβάζουμε στον Τύπο ότι το ολλανδικό δίκτυο VPRO αρχίζει ένα τηλεπαιχνίδι με θέμα τις απελάσεις μεταναστών, με τον τίτλο Μακριά από την Ολλανδία.
Αυτοί που έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος, είναι ηλικίας από 15-24 ετών -ακόμη και παιδιά- και είναι άτομα που έχουν ζητήσει άσυλο, δεν τους έχει χορηγηθεί και περιμένουν την απέλασή τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο παρουσιαστής θα τους κάνει ερωτήσεις για την ιστορία, τους θεσμούς, τη γλώσσα, τη μοναρχία και τον πολιτισμό της Ολλανδίας και ο νικητής θα φεύγει με 4.000 ευρώ, αφού βέβαια έχει αποδείξει ότι γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα για τη χώρα.
Ωστόσο, βασική προϋπόθεση προκειμένου να λάβει το χρηματικό ποσό είναι να επιστρέψει στη χώρα προέλευσής του.
Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές που σε μερικές περιπτώσεις ζουν στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια και σπουδάζουν.
«Όλοι είναι νέοι που δεν ενδιαφέρουν την Ολλανδία», υπογραμμίζει η παραγωγή της εκπομπής.

Μεγάλες Κομπίνες Οικονομισιάς-ΜΚΟ
Το μεγάλο κόλπο άρχισε γύρω στο 2000, με μοχλό τα κοινοτικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα της λεγόμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» και με το κωδικό όνομα «Ψυχαργώ».
Ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια από το πουθενά, αναλαμβάνοντας εργολαβικά αυτά τα κρατικοδίαιτα μορφώματα, ένα μεγάλο κομμάτι της «μεταρρύθμισης».
Στην πράξη μπήκαν για πρώτη φορά σε τόσο μαζική κλίμακα, οι ιδιωτικές εργασιακές σχέσεις και «η αγορά» στην ψυχική υγεία και έγινε το πρώτο βήμα στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Τα κονδύλια που λάμβανε μια ΜΚΟ, π.χ. για ένα οικοτροφείο μέσω του Γ’ ΚΠΣ, ανέρχονταν περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ για 18 μήνες, εκτός των δαπανών για τον εξοπλισμό, που ήταν πέραν του ποσού αυτού. Υπάρχουν, μάλιστα, ΜΚΟ που έχουν 3-4 ή και παραπάνω οικοτροφεία.
Μια ΜΚΟ έλαβε τον Μάιο του 2011 600.000 ευρώ για ένα 4ήμερο συνέδριο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, στη Θεσσαλονίκη.
Γιατί τώρα ανέλαβαν και το ρόλο δουλέμπορα; Γιατί με 150 ευρώ κέρδος το κεφάλι, για 100.000 προσλήψεις σε τρία χρόνια, μας κάνει 15 εκατ. ευρώ.
Πολλά τα λεφτά!

Τα πάνε για φούντο
Είναι γνωστό ότι με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, οι κάτοχοι των ομολόγων πρέπει μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου να μετάσχουν εθελοντικά στη διαδικασία ανταλλαγής, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα φτάνει τα 135 δισ. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μετάσχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού Χρέους, τελικά ανακοινώθηκε στους διοικητές των ταμείων ότι, τελικά, θα πρέπει να μετέχουν στην ανταλλαγή. Και όχι μόνο για τα ποσά που τα ταμεία επένδυσαν στα ομόλογα, αλλά και για τα ποσά που μετέφεραν, βάσει του νόμου, στην Τράπεζα της Ελλάδος και αυτή με τη σειρά της, τοποθετούσε σε κρατικά ομόλογα.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης του Χρέους, τα συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια των ασφαλιστικών φορέων σε κρατικά ομόλογα ανέρχονται στα 25 δισ. ευρώ. Εάν υπολογίσουμε ότι τα νέα ομόλογα θα είναι υποτιμημένα κατά 21%, τα ταμεία και οι οργανισμοί κοινωνικής πολιτικής θα χάσουν 5,1 δισ.
Και άλλο κούρεμα συντάξεων έρχεται…

«Γουδί 1»
Με πολύ απειλητικό ύφος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να προβεί στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας …με τρόπο αδιαφανή και σε κακή τιμή!
Οι κατά τεκμήριο «εθνικιστές» του κοινοβουλίου δεν έχουν πρόβλημα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας, αρκεί να γίνεται σε καλή τιμή.
Το ΛΑΟΣ αφού στήριξε το Μνημόνιο, αφού έδωσε το ιδεολογικό στίγμα του στο νόμο για τα Πανεπιστήμια, απειλεί την κυβέρνηση με «Γουδί» όχι γιατί παραδίδει τη χώρα στους ξένους επενδυτές, αλλά γιατί δεν πιάνει καλή τιμή.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, λοιπόν, για τους «πατριώτες» του ΛΑΟΣ που αντιλαμβάνονται ως εθνική υπερηφάνεια την υποταγή στην Ε.Ε. και τους υπερατλαντικούς συμμάχους.
Ίσως υπάρχει μια πολύ θετική πλευρά αυτής της πολύπλευρης κρίσης που ζούμε: όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί δείχνουν το πραγματικό και συχνά –όπως στην περίπτωση του ΛΑΟΣ– αποκρουστικό πρόσωπό τους, όχι μόνο για τους μετανάστες, αλλά και για τους γηγενείς!

«Γουδί 2»
Το αίτημα της τιμωρίας όλων όσων έφτασαν τη χώρα στη διάλυση και στη χρεοκοπία είναι δίκαιο και παλλαϊκό. Μέχρι τώρα παρακολουθούμε απίστευτες μηχανορραφίες για το κουκούλωμα ευθυνών και καραμπινάτων σκανδάλων. Όλοι όσοι συνέργησαν στο μνημονιακό έγκλημα, ψήφισαν νόμους καθοριστικούς, είχαν πόστα κυβερνητικά και νευραλγικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, όσοι θησαύρισαν από αυτήν την επιχείρηση και τα έβγαλαν όλα στις ελβετικές τράπεζες, όσοι συναινούν στο ξεπούλημα του δημόσιου και εθνικού πλούτου, όσοι είχαν πόστα, διέταζαν και προωθούσαν την καταστολή και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και μερικές άλλες συντεχνίες-συμμορίες, πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί.
Είναι αστείο να ξεπλυθεί αυτός ο εσμός, απλά με την παραπομπή του Άκη και κάποιο δημοψήφισμα για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών κ.λπ. κ.λπ. Χέρι-χέρι όλοι. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!