Ίδιος
Ο Χρυσοχοΐδης, αφού έφυγε κλοτσηδόν από το υπουργείο Ανάπτυξης, κατ’ απαίτηση των Γερμανών φυσικά κι ανέλαβε ξανά… Προστάτης του Πολίτη δήλωσε πως «θα απασφαλίσει τη βόμβα του μεταναστευτικού», ταυτίζοντας την εγκληματικότητα με τους μετανάστες. Για να ολοκληρώσει, μάλιστα, το έργο του πρότεινε την παράταση της κυβερνητικής θητείας για ενάμιση -μόνο- χρόνο. Είναι ο ίδιος που στην πρώτη του θητεία υποσχέθηκε την άμεση διαλεύκανση του εγκλήματος ενάντια στην Κ. Κούνεβα και την κατάργηση του κουκουλονόμου και των δακρυγόνων. Ο γνωστός «αδιάβαστος» του Μνημονίου.

Γιατί;
Στο ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη για την κινητοποίηση στο «Σωτηρία», διαβάσαμε για το κλείσιμο της εφημερίας: «Οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι ίδιοι οι ασθενείς». Οι αγωνιζόμενοι γιατροί, όμως, σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ εξασφάλισαν πλήρως να μη μείνει καμία επείγουσα ανάγκη ακάλυπτη. Η διαφορετική αντίληψη για τις μορφές πάλης είναι θεμιτή, αλλά τι εξυπηρετεί τέτοια επιχειρηματολογία, που παραπέμπει στις απειλές και τις συκοφαντίες με τις οποίες, λίγες μέρες πριν, η κυβέρνηση, οι συνοδοιπόροι τύπου Μπακογιάννη και τα ΜΜΕ αντιμετώπισαν την απεργία των ναυτεργατών;
Ρητορικό το ερώτημα, αν κρίνουμε από τη διαρκώς αυξανόμενη πυκνότητα τέτοιου ύφους και περιεχομένου σχολιασμών από τους συντάκτες του «Ρ».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!