Έρημος

Δεν είναι πλέον «αργός θάνατος» ο χαρακτηρισμός που αποδίδει την κρίση η οποία μαστίζει τον εμπορικό κόσμο. Περί λαίλαπας πρόκειται. Σοκάρουν τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, όπου καταγράφεται αύξηση κατά 30%  στο ποσοστό της αναλογίας μεταξύ κλειστών και ανοιχτών επιχειρήσεων. Στο κέντρο της Αθήνας πάνω από 29%, στη Σταδίου -που χτυπάει ρεκόρ- με ποσοστό 42%! Έρημη χώρα στην κυριολεξία το κέντρο της πόλης, ενώ παρόμοια και ακόμη χειρότερη αποτυπώνεται στην έρευνα η κατάσταση στους γύρω δήμους. Βέβαια, για τα κανάλια, το δήμαρχο Καμίνη ή τον Πάγκαλο, που είχε αναλάβει εργολαβία την αναμόρφωση του κέντρου, επί  χάρτου βέβαια, κύρια αίτια είναι οι μετανάστες και βέβαια οι…διαδηλώσεις.

Γνώριμος και αποτρόπαιος
Είδε και απόειδε και ξαναγύρισε στον… ίσιο δρόμο της αυθεντικής ακραίας Δεξιάς. Να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να πυροβολούν οι αστυνομικοί, ακόμη κι όταν δεν βρίσκονται σε άμυνα, να οπλοφορούν ακόμη και οι πολίτες, για να προστατευθούν έτσι από την εγκληματικότητα! Αυτά πρότεινε ο Καρατζαφέρης μέσα στη Βουλή και βέβαια το ολοκλήρωσε με την προφανή λύση της απέλασης όλων των μεταναστών. Τα δολοφονικά χημικά της αστυνομίας και οι επελάσεις των μηχανοκίνητων κατά των διαδηλωτών είναι απλώς «γυμναστικές επιδείξεις» κατά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.  Όσο για την εγκληματικότητα, η λύση δεν είναι άλλη από το να μετατραπεί η κοινωνία σε ζούγκλα αλά… Αμερική. Πάντως, ο Παπουτσής, που απάντησε στη Βουλή ως ακόμα αρμόδιος της προστασίας του Πολίτη, δεν ενοχλήθηκε, αλλά αρκέστηκε σε ανώδυνες  γενικολογίες. Πού να μπλέκει τώρα τη στιγμή που πάει κι αυτός για αρχηγός;

Επί πτωμάτων
Ο αποκαλούμενος και υπουργός Εργασίας, με ένα τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες, αυτοκαταργήθηκε για πολλοστή φορά. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η σφαγή του επιδόματος ανεργίας που, κατηγορηματικά, λίγες ώρες πριν το είχε εξαιρέσει από τις περικοπές. Τοποθετήθηκε, μάλιστα, σχετικά στη Βουλή, ενώ ανακοινώνονταν τα νέα δραματικά στοιχεία για την εκτόξευση του αριθμού των ανέργων: Πάνω από ένα εκατομμύριο με ποσοστό 21%, 51% στους νέους κάτω των 24 ετών, 28, 7% στις ηλικίες 25-34. Θράσος, κυνισμός, άγνοια του εξευτελισμού;
Είπε ο κ. Κουτρουμάνης πως θα μπορούσε το επίδομα ανεργίας να πάρει «ανταποδοτικό» χαρακτήρα, για όσους καταβάλλουν μεγαλύτερες εισφορές. Μήπως καλύτερα να παίζουν τις εισφορές στο Χρηματιστήριο ή να επενδύουν σε… ομόλογα του Δημοσίου, λέμε εμείς.
Παινεύτηκε ακόμα πως σε καμία άλλη χώρα δεν χορηγείται επίδομα για πέντε μήνες το χρόνο! Δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα με δαύτους… σίγουρα πράγματα!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!