Ναι μεν, αλλά…
«Όποια κυβέρνηση αναδειχθεί από αυτή τη Βουλή δεν έχει πλέον κανένα ίχνος νομιμοποίησης. Κάθε απόπειρα να αναδειχθεί κυβέρνηση αποτελεί εγκληματική εκτροπή και όσοι τη δεχτούν ή την ανεχτούν θα φέρουν τεράστια ιστορική ευθύνη». «Αποτελεί ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας». «Τα κόμματα που θα στηρίξουν, είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή, θα έχουν συνευθύνη για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας». Είπε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου είναι γεγονός». Στη «μαύρη συγκυβέρνηση» συμμετέχουν «οι ιδεολογικοί απόγονοι του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, οι προβοκάτορες του ΛΑΟΣ». Είπε το ΚΚΕ.
Έπειτα, τόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έσπευσαν να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης κ. Παπαδήμο…

Θα ζοριστούν κι άλλο
Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ. να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Λογικό, αφού είναι ακραία φορομπηχτικός και προβλέπει το ξεπούλημα όσο-όσο της δημόσιας περιουσίας – θυμίζουμε ότι και στα δύο είχε αντιταχθεί κάθετα ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. Βέβαια, για το ξεπούλημα η διαφωνία αφορούσε το τίμημα, αλλά έστω κι έτσι είχε θέσει «κόκκινη γραμμή».
Θα έπρεπε τώρα να εξηγήσει αν τα χαράτσια έχουν εξαϋλωθεί, επειδή η κυβέρνηση βαφτίζεται «ειδικού σκοπού», ή αν έχει αποκατασταθεί η χρηματιστηριακή αξία των δημοσίων επιχειρήσεων όπως ο ΟΠΑΠ, που είναι για «σκότωμα» με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά πώς να λύσει τη μουγκαμάρα του και τι να πει τώρα, αφού  είπε «ναι σε όλα» με την εξευτελιστική υπογραφή του.
Ο Μιχελάκης μπορεί να μιλάει απαιτώντας εκλογές στις 19 Φλεβάρη: προσεκτικός, το έθεσε ως «ανάγκη του λαού για εκτόνωση»! Ενώ ο «θεσμικός» Αβραμόπουλος θεωρεί αδιανόητη τη «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση». Καλά ξεμπερδέματα, αν και… δεν, με τίποτα.

Παπαδήμο, εσύ τη δουλειά σου!
Στο υπουργικό συμβούλιο μεταφέρθηκαν οι αψιμαχίες μεταξύ υπουργών του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και μεταξύ Χρυσοχοΐδη και Παπουτσή – αυτοί ακόμη καταγράφονται στο ίδιο κόμμα. Αφορμή, κυρίως, το σχέδιο νόμου για την ένοπλη προστασία των θαλάσσιων μεταφορών, για τη ρύθμιση του οποίου -με «όχημα» τον Αδ. Γεωργιάδη- πιέζουν οι εφοπλιστές, καθώς θα τους απαλλάσσει από κάθε ρίσκο. Δευτερευόντως, απασχόλησαν οι εξαιρέσεις από την εφεδρεία. Βέβαια, όσον αφορά το νέο σαρωτικό νομοσχέδιο για συντάξεις, εφάπαξ και επαγγέλματα ήταν όλοι σύμφωνοι. Κι όχι μόνο. Είναι έτοιμοι να καθιερώσουν διαδικασίες εξπρές, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για τη νέα καταιγίδα μέτρων που έρχεται! Άρα, μπορούν τα «παιδιά» να εκτονώνονται όσο θέλουν, η τρόικα αφήνει. Αρκεί να «βγαίνει» η δουλειά. Εννοείται ότι το… πολύ Κοινοβούλιο και οι βαρετές ψηφοφορίες είναι πια περιττές πολυτέλειες.

Γκαουλάιτερ… εξωτερικού
Σου λέει: μέχρι ειδικό υφυπουργό, διόρισε η φράου, επιτετραμμένο για την Ελλάδα. Τον υφυπουργό Εργασίας, άριστο γνώστη των οικονομικών, που θα αναλάβει τον έλεγχο των κονδυλίων προς τη χώρα. Τόσο προσηλωμένη η Μέρκελ στη γερμανοελληνική… φιλία. Είπαμε, φίλοι-φίλοι, αλλά μήπως καρφωνόμαστε πάρα πολύ; Από δω ο Ράιχενμπαχ, από κει ο Φούχτελ -έτσι τον λένε αυτόν-, να οργανωθούμε όμως οι του εσωτερικού και του εξωτερικού. Σύγχυση αρμοδιοτήτων, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

 

Πλάκωσαν οι διεθνείς κερδοσκόποι
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν τα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας Γερολυμάτος Cosmetics και ο εκπρόσωπος ενός ολλανδικού fund, όταν επιχείρησαν να επιβάλλουν καθεστώς διαλείπουσας εργασίας μίας ημέρας την εβδομάδα στους 330 εργαζόμενους. Οι κύριοι αυτοί, που με τον τρόπο αυτό ήθελαν να αποφύγουν τις αποζημιώσεις και παράλληλα να σηκώσουν τα εμπορεύματα από τις αποθήκες, κατέληξαν κρατούμενοι στο Τμήμα Αγ. Στεφάνου, κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα στο Αυτόφωρο και ξανά κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, όπου παρέμεναν μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας.
Η επιχείρηση αυτή, τμήμα του Ομίλου Alapis, μέσω των αθρόων εξαγορών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φαίνεται ότι κατέληξε στα χέρια αυτού του fund, το οποίο εμφανίζεται με ληστρικές διαθέσεις να λεηλατήσει την περιουσία της, πετώντας στο δρόμο χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους. Η άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων μαζί με συνδικαλιστές από το ΕΚΑ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το κλαδικό σωματείο καλλυντικών και το επιχειρησιακό σωματείο, είχε αυτό το πρωτοφανές, για τα ελληνικά δεδομένα, αποτέλεσμα.
Οι εργαζόμενοι περιφρουρώντας τις αποθήκες της εταιρίας και με συνεχείς απεργίες δίνουν το παράδειγμα σε όλους τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του Ομίλου, αλλά ενδεχόμενα και σε άλλες, ενάντια στην προκλητική εργοδοτική πρακτική, που πιθανόν να βρει και άλλους μιμητές. Η δραστηριοποίηση κερδοσκόπων και άλλων απατεώνων, που φαίνεται ότι εμφανίζονται ως «κοράκια», είναι ένα φαινόμενο επικίνδυνο, αλλά και τόσο εξόφθαλμα παράνομο, που θα πρέπει να αφυπνίσει συνδικάτα και εργαζόμενους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!