Οι καιροί ζητούν άλλα…
Ενοχλήθηκε Η Εποχή γιατί αφιερώσαμε μία σελίδα στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας του Μ. Θεοδωράκη για ένα μέτωπο αντίστασης στη νέα κατοχή. Οι ίδιοι οι συντάκτες της καλής εφημερίδας της Αριστεράς, βέβαια, έκριναν ότι στο δικό τους φύλλο, αυτή η απαξιωτική αναφορά ήταν το μόνο που άξιζε για μία κίνηση η οποία στην κυριολεξία θάφτηκε από το σύνολο των ΜΜΕ. Ακόμη, με σαφώς δηκτική χροιά αναφερόταν στο ίδιο μονόστηλο για τις «εξελίξεις» στο Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, η συμμετοχή του Ρ. Ρινάλντι στο πάνελ της εκδήλωσης του ΕΠΑΜ για το «Μέτωπο του Όχι».
Εξυπηρετούν τέτοιου είδους υπαινιγμοί την πληροφόρηση του κόσμου της Αριστεράς, που αναζητά, αγωνιά και πασχίζει για μια ουσιαστική, προωθητική και ενωτική διέξοδο; Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οι ζωτικές ανάγκες συνθλίβονται από ποικίλους χειρισμούς και υπολογισμούς, που πλήττουν την απαίτηση μίας Αριστεράς γνήσιας και χρήσιμης στη λαϊκή υπόθεση; Είναι σαφές ότι οι καιροί επιβάλλουν άλλο ύφος και ήθος από τα μικροπολιτικά τετριμμένα και τις συνήθεις ιδεοληψίες. Και Η Εποχή θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε αυτό…

Έρχονται οι αποφάσεις
Διαβάζουμε στο in.gr: «Το Διεθνές Δικαστήριο, το κυριότερο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011, την απόφασή του για την υπόθεση της εφαρμογής της ενδιάμεσης συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995 (ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Χάγη.
Η απόφαση του Δικαστηρίου θα αναγνωστεί στις 10 το πρωί, τοπική ώρα.
Αυτές είναι ειδήσεις…

Φροντιστήρια για περιφερειάρχες
Στις Βρυξέλλες θα βρεθούν από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου οι περιφερειάρχες και οι γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Εκτός από την ενημέρωση για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα λάβουν «εντατικά μαθήματα» σχετικά με θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο για την προγραμματική περίοδο 2007-13 όσο και για τις προτάσεις για την περίοδο μετά το 2013, που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές συναντήσεις με τους επιτρόπους Όλι Ρεν (Οικονομική Πολιτική), Γιοχάνες Χαν (Περιφερειακή Πολιτική), Μαρία Δαμανάκη (Θαλάσσια Πολιτική, Αλιεία). Η τελευταία, μάλιστα, θα μιλήσει και για την… αναπαραγωγή της σαρδέλας.
Στα θρανία και γρήγορα…

Ο Λαλιώτης είναι εδώ!
Με όλη την ανακατωσούρα των τελευταίων ημερών μας ήρθε η όρεξη για… Λαλιώτη. Λογικό, θα πείτε. Ο άρχων της ίντριγκας και του παρασκηνίου. Αλλά και της πολιτικής σκέψης. Ε, λοιπόν, είναι ενεργός. Σύμφωνα με παραπολιτικό σχόλιο τηλεφώνησε στον Πρωτόπαπα για να τον ευαισθητοποιήσει, μην τυχόν και καρπωθεί ο Βορίδης την εξαίρεση των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες από την εφεδρεία. «Αφού εμείς το είχαμε θέσει πρώτοι», του σφύριξε ο Λαλιώτης. «Εμείς», δηλαδή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Να σχολιάσεις ή να βρίσεις; Τίποτε από τα δύο. Να… φτύσεις και πολύ τους πάει.

Τα είπανε στο τηλέφωνο
Συνεχίζεται η ελληνοτουρκική φιλία και με Λουκά Παπαδήμο. Όπως πληροφορηθήκαμε, οι δύο ισχυροί άντρες, ο δικός μας Λουκάς Παπαδήμος και ο Ταγίπ Ερντογάν τα είπανε εγκάρδια στο τηλέφωνο και διαβεβαίωσαν ο ένας τον άλλο ότι θα συνεχιστεί η πολιτική φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Τι ωραία που περνάμε…

 

Έντονο ελληνικό χρώμα, αλλά και χαρακτηριστική σημειολογία είχε η συγκέντρωση του Die Linke, στην Πλατεία της Όπερας στη Φρανκφούρτη, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Ομιλητές ήταν ο Όσκαρ Λαφοντέν και η Νάντια Βαλαβάνη (φωτό), η οποία αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της συγκέντρωσης και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, στην Όπερα, πραγματοποιούνταν δείπνο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Τραπεζών. Οι συγκεντρωμένοι σε κάθε εμφάνιση λιμουζίνας εξέφραζαν την «εκτίμησή» τους στην ευρωπαϊκή ελίτ, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν και η… επικοινωνία του Όσκαρ Λαφοντέν κατά την ομιλία του με τους τραπεζίτες και τους… συνδαιτυμόνες τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!