Ασυλοποίηση της μόρφωσης
Το δήλωσε η κόκκινη Άννα κατηγορηματικά και με περηφάνια.
«Είναι επιλογή µας ο διάλογος για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση να µην ασυλοποιηθεί, να µη συριζοποιηθεί».
Αφορμή, τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική με τους δυστυχείς μετανάστες που όσο μας δούλευαν μισοτιμής ήταν νόμιμοι και όταν ζήτησαν να πάρουν «χαρτιά», έγιναν παράνομοι.
Επειδή λοιπόν κατά την κυρία υπουργό, «το άσυλο το σκοτώνουν αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν», να η σοσιαλιστική λύση η από καιρό έτοιμη. Θα αφαιρέσουν από τους πρυτάνεις τη δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου και την ευθύνη θα την έχει το «Συµβούλιο του Ιδρύµατος» που θα λειτουργεί εκτός πανεπιστημίου και για να εκσυγχρονιστούμε πλήρως, στις σχολές θα εγκατασταθεί ιδιωτική αστυνομία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστημιακά κτίρια.
Θα ελέγχουν και τη μόρφωση, λένε.

Είδες η ΔΕΗ;
Διαβάσαμε την είδηση και μας σηκώθηκε η τρίχα. Όχι μόνο για την είδηση καθ’ αυτή, αλλά κυρίως για το τι μας προοιωνίζει. Αποφάσισε λοιπόν η ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες σε αντλιοστάσια 11 χωριών της Φθιώτιδας, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ύψους 244.000 ευρώ.Το αποτέλεσμα ήταν τα χωριά αυτά να παραμένουν χωρίς νερό και παρά τις προσπάθειες να βρεθεί λύση, η ΔΕΗ ανένδοτη ζητά να πληρωθεί αφήνοντας τα χωριά χωρίς νερό. Η προσπάθεια του νέου δημάρχου να βάλουν οι κάτοικοι από 20 ευρώ για να πληρωθεί η ΔΕΗ, απέτυχε παταγωδώς και το αδιέξοδο αποτυπώνεται στη δήλωση του:
«Δυστυχώς μας είναι πρακτικά αδύνατο να καλύψουμε τις ανάγκες ύδρευσης απ’ την Αμφίκλεια».
Δεν θα έχουμε απλά δυσκολίες τα επόμενα χρόνια.
Βαρβαρότητα θα έχουμε.

Φασισμός
Προκλητικά και ξεδιάντροπα η γνωστή Καθημερινή, ρίχνει όλο το φασιστικό δηλητήριο της, στο όνομα της ευνομίας.
«Αφήσαμε φασιστικές συμμορίες να καταλάβουν τα πανεπιστήμιά μας, μικρές μαφίες να τα κυβερνούν και να εκλέγουν πρυτανικές αρχές και κάθε παράνομο να λειτουργεί στα ΑΕΙ στο όνομα του ασύλου. Αφήσαμε χιλιάδες λαθρομετανάστες να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου «όλα επιτρέπονται», με αποτέλεσμα ένα τμήμα τους να λειτουργεί σαν οργανωμένες συμμορίες και να έχει καταλάβει σημαντικά κομμάτια μεγάλων πόλεων. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο». Και η λύση απλή και άμεση, όπως σε κάθε φασιστικό καθεστώς:
«Η κυβέρνηση, εφόσον μάλιστα έχει την υποστήριξη της Ν.Δ., οφείλει να καταργήσει το άσυλο… Αυστηρή προσπάθεια προστασίας των συνόρων μας, ανακατάληψης των γειτονιών της Αθήνας και άλλων πόλεων και εφαρμογής του νόμου παντού».
Πολίτες γρηγορείτε.

Πάλι καλά να λέμε εμείς
Η στάση της Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Επιτροπών (CCOO) και της Γενικής Ένωσης Εργατών (UGT) της Ισπανίας, αναμφισβήτητα είναι υπόδειγμα κατάντιας συνδικάτων και συνδικαλιστών και τρανό παράδειγμα κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι λεβέντες των παραπάνω συνδικάτων (τα μεγαλύτερα της Ισπανίας), αφού χρόνια τώρα είναι πρωταγωνιστές του «κοινωνικού διαλόγου», προχώρησαν και παραπέρα.
Συμφώνησαν με την κυβέρνηση για την αύξηση του ορίου ηλικίας της συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη και στην απαλλαγή της εργοδοσίας από εργοδοτικές εισφορές, εφ’ όσον δημιουργήσουν… θέσεις ημιαπασχόλησης. Συμφώνησαν επίσης το… τεράστιο βοήθημα των 426 ευρώ στους άνεργους, να γίνει 400 ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε πως η ανεργία στην Ισπανία σημειώνει σταθερή αύξηση, φθάνοντας στο τέλος του 2010 το 20,33%. Μόλις έκλεισε η συμφωνία, η κυβέρνηση δήλωσε «ότι ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν λιγότερο άκαμπτες οι συλλογικές συμβάσεις» και ανακοίνωσε ότι προχωρά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Μπράβο λεβέντες.

Να ιδέες κ. Παπουτσή
Ο κ. Pat Bertroche ζει στην Αϊόβα της Αμερικής, είναι Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για το Κογκρέσο, γιατρός το επάγγελμα και ένας φιλόζωος και ευαίσθητος –όπως λέει– άνθρωπος.
Αυτός λοιπόν ο κύριος, αποφάσισε να εμφυτεύσει ένα μικροτσίπ στον αγαπημένο του σκύλο για να μην τον χάνει. Και τότε του ήρθε η ιδέα:
«Αφού το κάνω στο σκύλο μου, για να μπορώ να τον βρίσκω, γιατί να μην κάνουμε το ίδιο σε έναν παράνομο μετανάστη;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Θα πρέπει να μπορούμε να τους εντοπίσουμε, να τους καταγράψουμε και να σιγουρευτούμε ότι γνωρίζουμε τι κάνουν και που είναι».
Δυστυχώς εδώ είμαστε ακόμα πίσω.
Πάντως δεν είναι άσχημη ιδέα δίπλα στο φράχτη να εγκατασταθεί κι ένα συνεργείο με μικροτσίπς.
Ας το αναλάβει ο Άδωνης ή οι χρυσαυγίτες του Αγ. Παντελεήμονα.

…κλαίνε και οι παντρεμένες
Ο γνωστός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Προβόπουλος, μας έχει συνηθίσει και στη διαστρέβλωση στοιχείων και στο ρόλο του «λαγού» για τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απέδειξε πως και στα δύο «σπορ» συνεχίζει να διαπρέπει, χωρίς κανένα ενδοιασμό. Παρουσίασε λοιπόν τις τράπεζες ως θύματα, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και νέα «πακέτα στήριξης». «Οι τράπεζες βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις γιατί, όπως ξέρετε, ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης», είπε στον κ Παπούλια αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα και κάνοντας γαργάρα τα αλλεπάλληλα κρατικά πακέτα στήριξης ύψους 78 δισ. ευρώ. Ζήτησε για μια ακόμα φορά «να διευκολυνθεί το έργο των τραπεζών με τολμηρές και αποφασιστικές κινήσεις», δηλαδή με νέο πακτωλό δανείων και έσπευσε να μας προετοιμάσει: «Υπάρχει στο ζήτημα αυτό μια αρκετά μεγάλη σύμπτωση απόψεων με τον πρωθυπουργό, όπως διαπίστωσα στην πρόσφατη συνάντηση μας». Ετοιμαστείτε γιατί εμείς θα τους πληρώσουμε.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!