Άμα είσαι επαγγελματίας…
Όσοι ενδιαφέρεστε για πραγματικούς επαγγελματίες του είδους και όχι για ιμιτασιόν, σας πληροφορούμε ότι ο Μάκης Κοψίδης προσφέρει ως αποσπασμένος τις υπηρεσίες του στο γραφείο τύπου των Οικολόγων Πράσινων. Χρόνια σε αυτήν την θέση στο ΚΚΕ, πέρασμα από ΚΕΔΑ, ΣΥΝ (εκλέχτηκε και μέλος της Κ.Ε.), μετά στον Ε. Βενιζέλο και τώρα στην Οικολογία που τόσο αγαπούσε από… μικρός. Επάγγελμα «αποσπασμένος», γιατί ξυνόμαστε κανονικά…

Απορίες
Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ στη συνέντευξη στο Ζάππειο, με την δημοσιογράφο κ. Π. Μπίτσικα, την οποία κατηγόρησε ότι είναι αμελής και δεν παρακολουθεί προσεκτικά «τους διαξιφισμούς μου (του) με τον κ. πρωθυπουργό». Για να μη βρεθώ κι εγώ, που είμαι πολύ απρόσεκτος, κάποια στιγμή στην ίδια δυσάρεστη κατάσταση να δεχτώ την δίκαια μήνη του προέδρου Αλέξη, ας μου λύσει όποιος γνωρίζει μια σχετική απορία. Όταν ξιφουλκεί, δεν έχει σημασία αν απέναντί του είναι ο πρωθυπουργός ή κάποιος δημοσιογράφος, είναι καβάλα σε άλογο ή σε καλάμι;

Της… λυρικής
Ο Πολ Γερουλάνος διόρισε τον Ν. Μουρκογιαννάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ας δούμε λίγο πώς παρουσιάζει τον εαυτό του ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή (31/10):
Ερώτηση: Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας;
Απάντηση: «Είχα από μικρός πεισθεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα ήταν η Σοβιετική Ενωση. Υπήρξα μαχητής του Ψυχρού Πολέμου».
Ερώτηση: Σας έχουν κατηγορήσει ότι είστε το πρόσωπο που προώθησε την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Ελλάδα. Οντως είστε περήφανος γι’ αυτό;
Απάντηση: «Ναι, διότι έβαλα ένα λιθαράκι στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης».
Ερώτηση: Ποιους πολιτικούς θαυμάζετε;
Απάντηση: «Θεωρώ τον Ρόναλντ Ρήγκαν τον πιο έξυπνο άνθρωπο στον κόσμο».
Ένας «καλλιεργημένος»  έμπορος όπλων, πρόεδρος της Λυρικής για να προάγει την τέχνη… Καλά πάμε… Μπράβο Πολ…

Το καλάθι του… περιφερειάρχη
«Καλάθι προϊόντων» ανά Περιφέρεια εξήγγειλε ο Κ. Σκανδαλίδης, πέντε μέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές το οποίο, μάλιστα, όρισε ότι θα παρουσιαστεί στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο. Σπεύδει, λοιπόν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να καθορίσει, από τώρα, και την ατζέντα των αυτοδιοικητικών περιφερειακών οργάνων, ορίζοντας προτεραιότητες, στόχους, δράσεις. Το ποιο θα είναι το περιεχόμενο αυτού του καλαθιού, θα το αποφασίσει το υπουργείο.
Πώς τη λέμε τη γνωστή παροιμία; «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι». Ε, λοιπόν, ταιριάζει γάντι στις διακηρύξεις για το ρόλο των περιφερειαρχών. Το καλάθι της νοικοκυράς θα αποδειχτεί πιο αυτόνομο από το καλάθι που ετοιμάζουν για τον περιφερειάρχη. Τόση αυτοδιοίκηση πια…

Απόλυτα έγκυρες…
Έγκυρες και νόμιμες και άρα ηθικές οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου.
Το τελειωτικό χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις, ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, υπηρετώντας τις «αγορές» και την τρόικα, με νομοσχέδιο που θα φέρει μετά τις εκλογές.
Τι μας περιμένει;
Την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών
Την υπονόμευση του 8ωρου και 7ωρου.
Την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου από τους 2 στους 12 μήνες.
Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.
Την ίδια στιγμή, η εισφοροαποφυγή φτάνει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ και περίπου 1.100 μεγάλες επιχειρήσεις δεν αποδίδουν βεβαιωμένες οφειλές ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Και η ΓΣΕΕ;
Η κ. Κατσέλη -όχι το ΠΑΣΟΚ- «εκπέμπει λάθος μηνύματα».
Εμείς το σωστό μήνυμα την Κυριακή…

… ναι, είμαι ΠΑΣΟΚ
Δεν άντεξε το καλό παιδί, ο αγνός αγωνιστής και το ξεφούρνισε προκλητικά, κυνικά και ξεδιάντροπα:
«Εγώ έχω την ιδεολογία μου, ξέρουν πάρα πολύ καλά όλοι οι άνθρωποι τι είμαι, ναι είμαι ΠΑΣΟΚ».
Όμως, δεν αρκέστηκε ο «αντάρτης» να φτύσει κατάμουτρα όσους του έφτιαξαν το παραμύθι του ανεξάρτητου, αλλά θέλησε να ξαναζεστάνει τη παλιά, καλή συνταγή του καλού και κακού ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτοί που αποφασίζουν με αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο». Χωρίς περιστροφές και αναστολές, ο Δημαράς μας λέει πως είναι ανάχωμα του ΠΑΣΟΚ, μας λέει πως αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι ΠΑΣΟΚ και επιμένει να μας λέει πως είναι «ένας άνθρωπος ελεύθερος, πατριώτης κι Έλληνας». Επιμένει, δε, να μας προκαλεί: «Αν κερδίσω τις εκλογές, κερδισμένοι θα είναι η δημοκρατία και οι άνθρωποι». Αριστερά, βρε παιδιά, την Κυριακή.

Μάθε παιδί μου ρατσισμό
Γονείς μαθητών ενός σχολείου της Νέας Μαγνησίας, απαγόρευσαν στα παιδιά τους να πάνε στο μάθημα
Ο λόγος μας προκαλεί πολλές σκέψεις.
Αντιδρούν, λοιπόν, έτσι οι καλοί γονείς, γιατί η Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να ενταχθούν στο σχολείο παιδιά Ρομά από τον καταυλισμό του Ξηριά.
Από το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει διαδικασία καταγραφής των παιδιών Ρομά της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας που δεν φοιτούν σε σχολεία. Καταγράφηκαν περίπου 60 παιδιά και αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να μοιραστούν σε τέσσερα σχολεία, αφού εμβολιασθούν και επιλυθεί το θέμα της μεταφοράς από τον καταυλισμό στο σχολείο.
Μέχρι σήμερα τα προβλήματα με την ένταξη παιδιών Ρομά σε σχολεία έχουν «τακτοποιηθεί» είτε με λύσεις γκετοποίησης ή με καθολικό αποκλεισμό από την εκπαίδευση.
Από τη Λαμία κρατά ο Σαρκοζί;

Ε, όχι και Αριστερά!
Όλος ο κόσμος και τα κόμματα καταλαβαίνουν πως τούτες οι εκλογές είναι, εκ των πραγμάτων, πολιτική αναμέτρηση, εκτός από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Έτσι, ο Φ. Κουβέλης ζήτησε απ’ το λαό να απορρίψει τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης και να ψηφίσει με κριτήρια «την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων που θα διαχειριστούν, με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο, τις τοπικές υποθέσεις, αλλά και τα οικονομικά».
Και για να μην περάσει από το μυαλό κανενός πως είναι πλήρως ταυτισμένος με την κυβέρνηση, προσθέτει ο αριστερός: Αυτό είναι «άρνηση πλήρους υποταγής στο Μνημόνιο»!
Κάτι που ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να το πει ανοιχτά, γιατί ξέρει τι ετοιμάζει με τον Καλλικράτη.
Όμως, για να προλάβει παρανοήσεις, πρόσθεσε με νόημα:
«Οι κοινωνικοί συσχετισμοί ανακαθορίζονται και αναζητούν την έκφρασή τους και στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Σε αυτή τη διαδικασία η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι παρούσα με τις δικές της θέσεις»,
Προσοχή παιδιά την Κυριακή!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!