Άλλο ένα πρόβλημα προστίθεται στη δημόσια εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ με τις προσωπικές εκφωνήσεις του βουλευτή Χανίων και συντονιστή της ΕΕΚΕ Ανάπτυξης καθ. Γ. Σταθάκη.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη ρήση του βουλευτή σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ για το Ελληνικό περιλαμβάνεται η εμπορική ανάπτυξη του χώρου κατά το 1/3. Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις θέσεις του φορέα όσο και με την τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα πριν από λίγες μέρες σε ημερίδα για το παράκτιο μέτωπο.
Ως προς την «επανεκκίνηση» των αυτοκινητόδρομων, οι τοποθετήσεις του προνομιακά εκπροσωπούντος το ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ στα συστημικά ΜΜΕ βουλευτή και καθηγητή, φαίνεται να αδιαφορούν για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της συναλλαγής κυβέρνησης και διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων. Επειδή η εσωστρέφεια είναι κάτι που καθόλου δεν χρειάζεται σήμερα, ας ελπίσουμε ότι άμεσα θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει να αδικείται η δημόσια εικόνα και η πραγματική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ.

Ξεκάθαρηη θέση του ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση ενάντια σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της ακτής Αγίου Κοσμά: Μητροπολιτικό εξέδωσε το Τμήμα Υποδομών και Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Αγωνιζόμαστε μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τα κινήματα πόλης όλης της Αθήνας για τη διαμόρφωση της έκτασης του Ελληνικού σε χώρο υψηλού πρασίνου, επιπέδου Μητροπολιτικού Πάρκου, με ήπιες, συμβατές με το χαρακτήρα του Πάρκου χρήσεις. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση της έκτασης. Η μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ που εκπονήθηκε το 2010 για λογαριασμό των Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού υπό την αιγίδα της ΤΕΔΚΝΑ, θεωρούμε ότι αποτελεί τη μόνη εφικτή και περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη προοπτική για το Ελληνικό.
Θυμίζουμε ότι η σχετική πρόταση διαμορφώθηκε σε συνεχή διάλογο με την τοπική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα. Με βάση αυτήν, το Ελληνικό μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί ως Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου στο σύνολό του πρώην αεροδρομίου όπως και στην ακτή του Αγίου Κοσμά, χωρίς νέα δόμηση, με ενσωματωμένες δεκάδες χρήσεις στα υπάρχοντα 241 κτίρια και εγκαταστάσεις τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 370.000 τ.μ. Οι χρήσεις αυτές, κοινωφελείς και ανταποδοτικές, αθλητισμού και ναυταθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού, πρόνοιας, πολιτισμού, έρευνας, μικρού τοπικού εμπορίου και διοίκησης εξασφαλίζουν μέρος του κόστους κατασκευής και συντήρησης του μητροπολιτικού πάρκου».

Τ.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!