Στην πρόσφατη διαδήλωση (Πέμπτη, 15/4) για την αποφυλάκιση του Μάριου Ζ., ακούστηκε ένα ευρηματικό σύνθημα: «Παρασκευή το Δάνειο και πώς να το ξεχάσω – Το Σάββατο η γιάφκα για να το ξεπεράσω». Είχε μαθευτεί πως την Δευτέρα θα καταφθάσουν οι «εκτιμητές» του Οργανισμού για να προχωρήσει το «Δάνειο», η κατάσχεση και ληστεία της χώρας.

Η ζωή της χώρας και των κατοίκων της δεν θα είναι όπως πριν. Είναι δεδομένο ότι το βιοτικό επίπεδο, οι συνθήκες εργασίας, η κατάσταση της παιδείας, της υγείας και της ασφάλισης θα χειροτερεύσουν δραματικά. Θα μας γδάρουν.

Τούτες, όμως, τις μέρες αναδείχθηκε ένα άλλο τεράστιο έλλειμμα. Όχι, δεν κινδυνεύει η κοινωνία από ομάδες τρομοκρατών που σπέρνουν τον πανικό, το φόβο. Κεντρικό ζήτημα είναι η παράδοση της χώρας και των εργαζομένων στην τριπλή εποπτεία – επιτήρηση (Ε.Ε., Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ), στο «νέο άξονα». [Οι παλιότεροι θα έχουν ακούσει για την «τριπλή κατοχή» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (από Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία).

Τώρα έχουμε –προς το παρόν- τριπλή εποπτεία – επιτήρηση].

Αναφερόμαστε στο έλλειμμα δημοκρατίας. Έχουμε κυβέρνηση ή έχουν παραχωρηθεί όλες οι εκφράσεις της λαϊκής κυριαρχίας σε όργανα και μηχανισμούς που δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση, που δεν τα εξέλεξε κανείς και παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον μας; Έχουμε κυβέρνηση που ακολουθεί μια πολιτική που εγκρίθηκε από το λαό, που δεσμεύεται από κάποιο πρόγραμμα, που έθεσε προς συζήτηση στη Βουλή ή αλλού μια σειρά από προτάσεις της, ή έχουμε έναν πρωθυπουργό και ένα υπουργικό συμβούλιο που οδηγούν με πρόσφατες αποφάσεις τους την χώρα δεκαετίες πίσω και βουλιάζουν την κοινωνία; Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, το πρόγραμμά της. Σήμερα τηρεί κάτι από όλα αυτά ή έχει παραδώσει σε άλλους τα ηνία και δεν το ομολογεί καθαρά; Επομένως, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα: δεν υπάρχει λαϊκή        νομιμοποίηση σε ό,τι γίνεται και συμβαίνει σήμερα στη χώρα. Η επιτροπεία του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας στην χώρα μας και έχουν τεράστια ευθύνη για αυτό όλα τα κόμματα που κάνουν «μόκο» για αυτήν την σημαντικότατη πλευρά.

Το έλλειμμα δημοκρατίας φαίνεται και με τον τρόπο που τσαλαπατιούνται τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, για να στηθούν φαντασμαγορικά σόου καταπολέμησης, τάχα, του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Η «τηλε-δημοκρατία», οι επιδείξεις δύναμης και αστυνόμευσης σε κάθε γωνιά των πόλεων, το κυνήγι της νεολαίας, ο ψεκασμός κάθε απεργού και διαδηλωτή, στοχεύουν στον εκφοβισμό και την παθητικοποίηση του πολίτη που πρέπει να καταπιεί το πικρό ποτήρι των μέτρων αγόγγυστα, χωρίς να βγάλει άχνα, ευχαριστώντας κιόλας τους δήμιους. Η οικονομική τρομοκρατία χρειάζεται την καταστολή για να μπορέσει να γίνει «αποδεκτή».

Έτσι, όμως, χτίζεται μια σύγχρονη ζούγκλα. Έτσι καταστρέφεται μια χώρα, καταστρέφεται ο πολιτισμός, καταστρέφεται η οικονομία, ακυρώνεται το μέλλον για όλους. Για όλους; Όχι ακριβώς, αλλά αυτό είναι μικρή πλην σημαντική λεπτομέρεια. Στις ντόπιες ελίτ, που συμπράττουν με την «τριπλή εποπτεία», θα ‘ρθει η ώρα να τους αποδοθούν τα ανάλογα επίθετα που δόθηκαν στους αντίστοιχούς τους την περίοδο της τριπλής κατοχής!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!