Αρχική κοινωνία Παραλίγο δυστύχημα με C130

Παραλίγο δυστύχημα με C130

Μοιραία παραλίγο να αποβεί για στρατιώτες και στελέχη του ελληνικού στρατού πτήση με προορισμό τη Λάρνακα, όταν αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από την κυπριακή πλευρά, το C130 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όταν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμου πιθανότατα από χαλασμένη βαλβίδα.

Η διαρροή έγινε αντιληπτή στην επιφάνεια της πτέρυγας και οι χειριστές οδήγησαν αμέσως το αεροσκάφος πίσω στο αεροδρόμιο.  Η βλάβη τελικά επιδιορθώθηκε και το C130 απογειώθηκε εκ νέου για την επιστροφή του στην 112 Π.Μ. της Ελευσίνας. Οι αρχές του αεροδρομίου και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes Airports έδωσαν σήμα για άμεση κινητοποίηση και στο δίαυλο του αεροδρομίου παρατάχθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Το αεροσκάφος, που μετέφερε στρατιώτες από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στην Κύπρο, προσγειώθηκε με ασφάλεια γύρω στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό δήλωσε πως «δεν μπορούν να δοθούν περισσότερα στοιχεία επειδή το αεροσκάφος είναι στρατιωτικό».
Σχολιάζοντας το παρολίγον δυστύχημα η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων Σπάρτακος, σημειώνει ότι «το επικίνδυνο αυτό περιστατικό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Το τελευταίο διάστημα σειρά ατυχημάτων στην Αεροπορία Στρατού και στην Πολεμική Αεροπορία στοίχησαν την ζωή ή έθεσαν σε κίνδυνο την ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή πολλών μελών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ενδεικτικό ότι όλα αυτά τα ατυχήματα σημειώθηκαν σε ασκήσεις, ωθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών εξαιτίας του Ετοιμοπόλεμου και του Αξιόμαχου. Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε τα τεράστια ποσά που έχουν πεταχτεί και τα 15 δισ. ευρώ που ετοιμάζεται να ξαναπετάξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε περίοδο τεράστιας ανέχειας, για άχρηστους εξοπλισμούς», σημειώνει η επιτροπή θέτοντας ένα ερώτημα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Αλήθεια, τι θα έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους γονείς των παιδιών που στάλθηκαν στην ΕΛΔΥΚ παρά την άρνησή τους, στο πλαίσιο Συνθηκών Εγγύησης που έχουν από όλες τις εγγυήτριες δυνάμεις παραβιαστεί, εμπλέκοντας ως πιόνια στην σκακιέρα των γεωστρατηγικών τους ανταγωνισμών τα παιδιά του λαού μας, που υποχρεώθηκαν να καταταχθούν, βάζοντάς τους να ορκιστούν ότι θα Υπερασπίζουν την Άμυνα και το Σύνταγμα της χώρας;».
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version