Σε νέο κόλαφο για τον όμιλο Στασινόπουλου κατέληξε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), την Τρίτη 6/7, η οποία συζήτησε την αίτηση θεραπείας της εταιρίας Διαχείριση και Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.).

Η ολομέλεια του οργάνου απέρριψε τη νέα προσπάθεια νομιμοποίησης των παρανομιών που έχουν γίνει στην κατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Βαθύ. Η υπόθεση καθ’ υπερβολήν είχε ξαναεισαχθεί στο ΚΑΣ, ύστερα από 3 μήνες, αφότου επί των ίδιων θεμάτων είχε εκδοθεί απόφαση ότι αυτές οι εγκαταστάσεις είναι παράνομες. Και αυτό γιατί το ήθελε ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος και ο Όμιλος Στασινόπουλου.
Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών», υπερασπίζοντας τη νομιμότητα, ο Δήμος Θίσβης, ο Σύνδεσμος για την Προστασία του Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ), η Κίνηση Πολιτών Δήμου Θίσβης, η Επιτροπή Αγώνα Θίσβης, το κέντρο Ελικώνας, η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου Αλκυών. Έλαμψαν διά της απουσίας τους, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και οι βουλευτές του νομού, παρ’ ότι είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν. Στον αντίποδα, τις θέσεις του Ομίλου Στασινόπουλου υπερασπίστηκαν τα στελέχη του.
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η προσπάθεια της διεύθυνσης της Σωληνουργίας να υποχρεώσει, ουσιαστικά, τους εργαζόμενους να υπογράψουν κείμενο υπεράσπισης των θέσεών της. Δεν δίστασε, μάλιστα, δυο-τρεις από αυτούς να τους φέρει και στη συνεδρίαση του ΚΑΣ (χωρίς αυτό να απαλλάσσει και τα συγκεκριμένα πρόσωπα). Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μια νίκη των τοπικών κινημάτων και αποδεικνύουν ότι η δύναμη της συλλογικής δράσης μπορεί να νικήσει τα συμφέροντα.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!