Από εχθές η χώρα βρίσκεται πλέον υπό την αδιαμεσολάβητη, άμεση διακυβέρνησή τους.

Χώρα καταστημένη, απαλλοτριωμένη. Ακόμα και η εκλογική θέληση του λαού (αυτή που υφαρπάχθηκε μέσα από το «λεφτά υπάρχουν») παραμερίστηκε. Βαδίζουμε πλέον οριακά σε μονοπάτια πολιτικής εκτροπής. Σε πορεία που τα συστημικά κόμματα ευθυγραμμισμένα ανέλαβαν να υλοποιήσουν και να συσκοτίσουν ταυτόχρονα.
Μετά από αλλεπάλληλες τραγελαφικές παλινωδίες και παζαρέματα επιβλήθηκε ο νέος πρωθυπουργός με άμεση παρέμβαση των Βρυξελλών και ισχυρών κύκλων του οικονομικού κατεστημένου στην Ελλάδα. Το τι ζήσαμε για 5 μέρες ούτε στην πιο νοσηρή φαντασία δεν μπορούσε να ξετυλιχτεί. Τελικά, οι ψιλικατζίδικες σκέψεις και τα σενάρια προσωπικών επιδιώξεων παραμερίστηκαν, για να προωθηθεί αυτό που θέλει το Διευθυντήριο και οι ισχυροί: Μια κυβέρνηση με επικεφαλής έναν τραπεζίτη, έναν άνθρωπου του χρηματιστικού κλεπτοκρατικού μηχανισμού, έναν άνθρωπο που έχει θητεύσει στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και έχει διασυνδέσεις με το ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό καταστημένο. Η επιβολή του Παπαδήμου αναιρεί κάθε χαρακτήρα «υπηρεσιακό» στην κυβέρνηση και είναι εντελώς αμφίβολο το πότε και αν θα γίνουν εκλογές στις ημερομηνίες που αναφέρονται.
Το κύριο και ουσιαστικό είναι πως το μεγάλο κεφάλαιο υπό την μορφή της Ε.Ε., και της τρόικας επιβάλλουν μια νέα κυβέρνηση χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς να έχει εκφραστεί ο λαός και ειδικότερα επιβάλλουν μια κυβέρνηση πάνω στην γραμμή του «χρυσού κανόνα» που πρέπει να επιβληθεί σε όλα τα Συντάγματα, του κανόνα της ευρω-υποταγής και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού.
Η πρόβα που έγινε το καλοκαίρι με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ, που είχε χαρακτηριστεί σαν συγκρότηση ενός υπεραντιδραστικού μετώπου και προσπάθεια ερήμωσης της πολιτικής ζωής της χώρας, φάνηκε πως ήταν βαθύτερη επιδίωξη και η απόδειξη είναι η συγκρότηση της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» για να διαχειριστεί την πραγματική καταστροφή, την χρεοκοπία της χώρας προς όφελος των δανειστών και των ντόπιων συνεργατών τους. Οι όρκοι πίστης στη δανειακή σύμβαση, πριν καν αυτή διατυπωθεί και ο ραγιάδικος οίστρος όλων των «συγκυβερνητών» του σκάφους (ο Αστέριος Ροντούλης και ο Αδωνις Γεωργιάδης προσήλθαν πρώτοι – πρώτοι στην τελετή ορκωμοσίας) δείχνουν ότι ολόκληρο το σάπιο πολιτικό σύστημα, που φέρει την κύρια ευθύνη για το ότι φτάσαμε έως εδώ, είναι ολόκληρο γαντζωμένο στο στόχο και στην εξουσία να υπηρετήσει τη νέα οικονομική και πολιτική κατοχή που επιβάλλουν οι ευρωκράτες και κλεπτοκράτες, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. Το ενιαίο μπλοκ των ευρώδουλων υπαλλήλων της τρόικας, το πολιτικό προσωπικό της ευρωκρατίας εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας ισχνής μειοψηφίας πολύπλευρα εξαρτημένης και συνεταιρισμένης με το σύγχρονο διεθνές χρηματιστικό κλεπτοκρατικό σύστημα και αδιαφορούν για το βούλιαγμα της χώρας, της κοινωνίας, του λαού.
Ξεχνούν όμως μια αλήθεια: Ο ελληνικός λαός μισεί το σάπιο πολιτικό σύστημα. Όσα είδε να γίνονται αυτές τις μέρες τον ξάφνιασαν. Δεν περίμενε τόση ξεφτίλα και καμαρίλα, αλλά τώρα που το έργο τέλειωσε, η «ελπίδα» που τάζουν τα εξωνημένα ΜΜΕ με τα παπαγαλάκια τους, θα συνοδευτεί από τα χαράτσια, τις περικοπές, τα νέα μέτρα, τη δανειακή σύμβαση.
Η πρώτη μαζική λαϊκή καταδίκη αυτής της τεράστιας ντροπής και αυτού του εγκλήματος ενάντια στην κοινωνία και την χώρα, θα γίνει με το γιορτασμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου: Κάτω η νέα κατοχή, εμπρός για την μεταπολίτευση του λαού!

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!