Τρεις βουλευτές του κόμματος Jamaat-e-Islami του Πακιστάν υπέβαλαν μια πρόταση στην Άνω Βουλή (13/5), ζητώντας την άμεση παύση παροχής πετρελαίου στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν και κάλεσαν το Κοινοβούλιο να συζητήσει το θέμα.

Το πετρέλαιο παρέχεται, αφορολόγητα, από την εποχή της δικτατορίας του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ. Οι βουλευτές εξέφρασαν τη «δυσαρέσκειά» τους, γιατί οι Πακιστανοί πληρώνουν 30 ρουπίες φόρο ανά λίτρο στη βενζίνη και το ΝΑΤΟ δεn δίνει δεκάρα στο κράτος. «Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που έχουν εμπλακεί σε γενοκτονίες και κτηνωδίες εις βάρος άοπλων και αθώων αμάχων Αφγανών και συνεχίζουν να επιτίθενται με μη επανδρωμένα σκάφη, μέσα στα πακιστανικά εδάφη, παίρνουν καύσιμα με 42 ρουπίες το λίτρο, ενώ ο κόσμος στο Πακιστάν πληρώνει το λίτρο 73 ρουπίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το Πακιστάν αποτελεί το βασικό διάδρομο εφοδιασμού για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, από το οποίο διέρχεται άνω του 80% των προμηθειών τους, μέσω του περάσματος Khyber, στα βορειοδυτικά. Ενώ στο νοτιοδυτικό άκρο, ο εφοδιασμός διέρχεται από το συνοριακό πέρασμα Chaman του Μπαλουχιστάν.

(Πηγή Global Research)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!