Ένας νέος κοινωνικός χώρος δημιουργήθηκε στα προάστια της Αθήνας

Έχοντας μπροστά μας τα μελλούμενα, προχωράμε στην πραγματικότητα με το να δημιουργήσουμε το χώρο μας, που θέλουμε να είναι ένα μικρό ορμητήριο κατά πως προτρέπει η Αμπάριζα. Κι αυτό, με τη γνώση πια ότι ο χώρος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για τους ανθρώπους και την κοινωνία και δεν κάνει να την αφήνουμε όπου να ’ναι, και δη στα μνημόνια και σε υποτελείς ανθρώπους, που αντιλαμβάνονται το χώρο και τις ζωές μας ως εμπόρευμα. Είναι το «ανήκειν», που μέσα εκεί πραγματοποιούνται οι συγκινήσεις, οι δράσεις, τα προσωπικά και τα συλλογικά βιώματα, που ξεδιπλώνουν οι άνθρωποι την ύπαρξή τους και τη διάθεσή τους να μοιραστούν προς τα έξω ό,τι μπορούν.
Δημιουργούμε ένα χώρο για να ανοιχτούμε όλοι μαζί σε ξεχασμένα και νέα μονοπάτια. Παίρνουμε αμπάριζα για να βρούμε το παιχνίδι της ελεύθερης κίνησης, σ’ ένα χώρο απ’ όπου ξεπηδάνε ανθρώπινες δράσεις, που υπερασπίζονται βαθιές αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η συντροφικότητα, η αυτοοργάνωση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, η εξεγερτική κίνηση, η χαρά της ζωής και που αυτές οι αξίες καθορίζουν το πλαίσιο της λειτουργίας μας. Στο Γαλάτσι, στο χώρο μας ή όπου χτυπάει δυνατά η αυτοδιάθεση.
Ας οργανώσουμε μαζί το χρόνο μας, όπως εμείς τον βιώνουμε και όχι με βάση την 6η ή την 7η δόση του ΔΝΤ, ούτε με τον 32ο εκβιασμό κάποιου Ράινχενμπαχ, με βάση τις δικές μας ανάγκες, τις δικές μας ημερομηνίες «μέχρι το σανίδωμα να υποχωρήσει από τη μεγάλη πίεση του ήλιου», όπως λέει κι ο ποιητής. Παίρνω Αμπάριζα, ένας κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος αλληλεγγύης και συμμετοχής όπου άτομα, φορείς και συλλογικότητες στα πλαίσια λειτουργίας του συνευρίσκονται, διοργανώνουν πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και δράσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κλπ.
Ένας χώρος για καφέ, ποτό, ίσως και χασομέρι, αλλά και χώρος όπου όλοι μαζί δημιουργούμε δίκτυα-ομάδες εναλλακτικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Η δωρεάν παροχή πρώτης ιατρικής φροντίδας σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν, η λειτουργία ελεύθερων και δωρεάν μαθημάτων και εργαστηρίων θα μπορούν να υπάρχουν και να λειτουργούν στους χώρους του Παίρνω Αμπάριζα. Ας μετατρέψουμε την πρόσκαιρη απογοήτευση σε γιορτή, όπως λέει και ο συγγραφέας, και ας μοιραστούμε την έκρηξη των μπουμπουκιών που ανοίγουν από παντού.

 

Στίχοι λαϊκοί – Αδιόρθωτος
Την Κυριακή 15/01/2012, στις 12.00 το μεσημέρι, στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο Παίρνω Aμπάριζα (Λυσίου και Γαλακήδων 11, Γαλάτσι) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Θανόπουλου, Στίχοι Λαϊκοί – Αδιόρθωτος. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική.

Info
https://pernoampariza.wordpress.com/
e-mail: [email protected]
Ο χώρος είναι ανοιχτός:
Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00-24:00, Σάββατο & Κυριακή: 11:00-15:00 και 19:00-24:00.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!