Το πρωί της πρωτοχρονιάς, μετρώντας τα χαρτονομίσματα στην τσέπη μου, διαπίστωσα ότι είχα 370 ευρώ!

Πλεόνασμα, αναφώνησα χαρούμενος και για να το μοιραστώ με κάποιον δικό μου, τηλεφώνησα στην αδερφή μου, για να της πω το νέο μαζί με τα χρόνια πολλά για την ονομαστική της εορτή! Βάσω, έφυγε το 2012 κι έχω 370 ευρώ στην τσέπη μου. Έχω πλεόνασμα από το 2012! Χρόνια σου πολλά, αδερφούλα, όλα θα πάνε καλά!
Η Βάσω με ευχαρίστησε για τις ευχές και μετά, με κάποιο δισταγμό, ίσως με κάποια απορία, ξέροντας τις δυσκολίες μου, άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις: Έχεις πληρώσει τα ενοίκια που χρωστάς και τις δόσεις του στεγαστικού δανείου; Έκανες διακανονισμό με την τράπεζα για το χρέος της πιστωτικής σου κάρτας; Έβαλες πετρέλαιο για το καλοριφέρ; Ξόφλησες το ΦΠΑ, το τέλος επιτηδεύματος και το χαράτσι για το σπίτι στην εφορία; Πλήρωσες τα αγγλικά του παιδιού και τη ΔΕΗ; Την ασφάλεια του αυτοκινήτου; Πήρες δώρο στη γυναίκα σου που γιόρταζε τα Χριστούγεννα;
Όχι, ρε Βάσω, αλλά τι σημασία έχει αυτό; Εσύ, ακόμα σκέφτεσαι αλά παλαιά! Αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι, θα οδηγούμαστε συνεχώς σε αδιέξοδο. Με αρνητική σκέψη δεν πάμε πουθενά. Είσαι επηρεασμένη από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρος υπουργός, ο κ. Στουρνάρας, βγήκε στην τηλεόραση χτες και ανακοίνωσε μετά λόγου γνώσεως ότι το κράτος έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,6 δισ. Και ούτε ο Πρετεντέρης, ούτε ο Μανδραβέλης, ούτε ο Προτοσάλτε, ούτε ο Οικονομέας, δεν τον ρώτησαν αν έχει το κράτος καταβάλει ένα ευρώ σε όσους χρωστάει 9,3 δισεκατομμύρια! Τι μιζέρια είν’ αυτή; Να έχω κι εγώ πλεόνασμα και να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, που όλοι οι έγκριτοι δημοσιογράφοι μαζί δεν κάνουν στον υπουργό Οικονομικών;!
Εγώ, πέρυσι, σαν σήμερα, δεν είχα μία στην τσέπη και φέτος έχω 370 ευρώ! Το κράτος πέρσι χρωστούσε 6,7 δισ. και φέτος χρωστάει 9,3, αλλά είδες αυτό να στενοχωρεί τον πρωθυπουργό, τον Βενιζέλο ή τον Κουβέλη; Απέλυσαν μερικές χιλιάδες υπαλλήλους, έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, έκοψαν τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς, λιγόστεψαν τα νοσοκομεία, χρεοκόπησαν τους δήμους, σταμάτησαν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους σε εργολάβους και προμηθευτές, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, κατάργησαν τα δώρα, αλλά τα κατάφεραν! Σημασία έχει ότι τώρα έχουν πλεόνασμα 2,3 δισ. ενώ πέρυσι είχαν έλλειμμα. Το ίδιο κι εγώ.
Πέρυσι, μου δάνεισες 200 ευρώ για να περάσω τις γιορτές, ενώ φέτος έχω 370 ευρώ στην τσέπη μου, πλεόνασμα! Τι σημασία έχει που χρωστάω 50% παραπάνω από πέρυσι; Δεν πληρώνω τα χρέη μου, ούτε κάνω αγορές, αλλά έχω πλεόνασμα. Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό; Πέρυσι, σου λέω, χρονιάρα μέρα, δεν είχα μία! Και τώρα, η οικογενειακή μου οικονομία είναι σε ανόρθωση! Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, πουλώντας μόνο τις βέρες μας! Δεν θα χρειαστεί ούτε το τρίτο μας παιδί να δώσουμε για υιοθεσία στο ζευγάρι των Γερμανών που γνωρίσαμε στο πλοίο για την Τήνο, το Δεκαπενταύγουστο. Πάμε καλά, πολύ καλά! Ζήτωωω…!
Μπιπ, μπιπ, μπιπ… η γραμμή είχε κλείσει μάλλον από υπερφόρτωση λόγω των ημερών. Άραγε, η Βάσω πρόλαβε να ακούσει και να καταλάβει ολόκληρο το σκεπτικό μου που είναι τόσο θετικό όσο και το σκεπτικό κοτζάμ υπουργού Οικονομικών;

Γκαούρ

(Σημείωμα σύνταξης: ο συνεργάτης μας θα λείψει στο επόμενο τεύχος, γιατί νοσηλεύεται, ελπίζουμε προσωρινά, στο Δαφνί)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!