«Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα κάτι αντίστοιχο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου» τόνισε από την Πάτρα ο Αλέκος Αλαβάνος, όπου μίλησε στις 13/5 στην Πλατεία Γεωργίου σε συγκέντρωση της νεολαίας της ΚΟΕ.

 

Κάνοντας έναν σημαδιακό ιστορικό παραλληλισμό, τόνισε ότι «αν έμπαινε στην Ελλάδα του 1908, σε μια βαθύτατη κρίση, το ερώτημα ποιες δυνάμεις θα αναλάβουν την ευθύνη της χώρας, κανένας δεν θα μπορούσε να απαντήσει οι Φιλελεύθεροι, γιατί το κόμμα αυτό ιδρύθηκε το 1909 και ο Βενιζέλος δεν ήταν στην Ελλάδα. Αν στην Ελλάδα της χούντας μετά το Πολυτεχνείο, τέλη 1973, έμπαινε το ίδιο ερώτημα, κανείς δεν θα μπορούσε να απαντήσει η Ν.Δ. και μετά το ΠΑΣΟΚ, γιατί κανένα από τα δύο κόμματα δεν είχε ιδρυθεί πριν από το 1974».

«Σήμερα ζούμε ιστορικές στιγμές», υπογράμμισε. «Είμαστε σε σημείο καμπής. Το πολιτικό σκηνικό έχει εξαντληθεί. Ανήκει στο παρελθόν. Πρώτα απ’ όλα ο δικομματισμός. Μαζί του όμως και η αντίληψη μιας Αριστεράς των μηχανισμών», είπε, επισημαίνοντας σε άλλο σημείο ότι «η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δεν θα μπορέσει να βγάλει το 2010».

Ο Αλέκος Αλαβάνος απηύθυνε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας ότι «βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση». «Δεν θέλουμε να ενοχοποιήσουμε τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε να τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για αντιδραστικές επιλογές που ελήφθησαν ερήμην τους, χωρίς καν να ερωτηθούν. Τους καλούμε να πρωτοστατήσουν μαζί μας στους αγώνες για την ακύρωση της Συνθήκης Υποδούλωσης της Ελλάδας στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ της κυβέρνησης Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής τόνισε ότι η λογική της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η συσπείρωση δυνάμεων από πολλούς χώρους, καθώς, όπως είπε «η Αριστερά δεν μπορεί μόνη της να συγκροτήσει μια μεγάλη κίνηση που θα αγκαλιάσει ο λαός».

Στη συγκέντρωση, όπου μίλησε, επίσης, ο Χρήστος Κατσούλας από την ΚΟΕ, παρευρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες χειροκροτούσαν από τις καφετέριες πέριξ της πλατείας.

Κ.Π.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!