Η πρόταση του Χρήστου Πατούχα για το δημόσιο προεκλογικό διάλογο.

Πρόταση για το δημόσιο διάλογο στην Πάτρα μεταξύ των παρατάξεων, εν όψει των δημοτικών εκλογών, κατέθεσε ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Χρήστος Πατούχας.

Αναφερόμενος στις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ.Πατούχας υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση επί των συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων των παρατάξεων, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

«Είναι εξαιρετικά αναγκαίο οι δημότες να έχουν την ευκαιρία της αντικειμενικής κρίσης, μέσα από ένα γόνιμο και δημόσιο διάλογο ανάμεσα στις παρατάξεις και στους υποψηφίους δημάρχους.
Δεδομένων δε και των περιορισμών, που ο εκλογικός νόμος θέτει στους υποψηφίους, πρέπει να βρούμε τρόπους που να δώσουν αυτή την ευκαιρία στους συμπολίτες μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Λαϊκές συγκεντρώσεις
Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Πατούχα αφορά τη διοργάνωση λαϊκών συγκεντρώσεων, με κοινή παρουσία όλων των υποψηφίων δημάρχων, ενώ αντίστοιχες συζητήσεις προτείνονται και ανά Δημοτικό Διαμέρισμα.
Σύμφωνα με την Ανυπότακτη Πολιτεία, η συζήτηση μπορεί να διευθύνεται από δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με ευθύνη καθορισμού τους από την ίδια την ΕΣΗΕΠΗΝ. Η προτεινόμενη διάρκεια των συζητήσεων είναι δυόμισι ώρες, με δυνατότητα οι κάτοικοι να υποβάλουν κάποιες από τις ερωτήσεις, ενώ γίνεται λόγος και για διακαναλική τηλεοπτική κάλυψη. Όσον αφορά τις τεχνικές ανάγκες, προτείνεται ο Δήμος Πατρέων να αναλάβει να υποστηρίξει τις συγκεκριμένες διοργανώσεις.
Να σημειωθεί ότι η πρόταση του κ. Πατούχα έχει γίνει αποδεκτή από την ΕΣΗΕΠΗΝ, δεν έχει όμως συναντήσει αντίστοιχη ανταπόκριση από τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους και τις παρατάξεις τους, με εξαίρεση τον κ. Χριστόπουλο (ΝΔ), ο οποίος έχει τοποθετηθεί καταρχάς θετικά.
«Οι λεγόμενες μεγάλες παρατάξεις θέλουν διάλογο; Θέλουν να υποστούν τη βάσανο μιας ευθείας αντιπαράθεσης; Ή θα “καθαρίσουν” με μπλουζάκια και μπαλονάκια σε αυτές τις εκλογές;» δήλωσε ο κ. Πατούχας την περασμένη Πέμπτη, μετά τη λήξη της διαπαραταξιακής σύσκεψης για το μοίρασμα των διαφημιστικών χώρων, όπου επανέλαβε την πρότασή του.
«Το θέμα ενός δημοκρατικού και ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου που είναι απαραίτητο να σημαδέψει την πορεία προς τις εκλογές, δεν είναι δίκαιο να εξαντλείται στη διανομή των δημοτικών διαφημιστικών πλαισίων» κατέληξε, τονίζοντας ότι η αντίδραση της παράταξής του θα κλιμακωθεί.
Ν.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!