Αρχική πολιτισμός Πάρκο Ελληνικού: Εικαστική έκθεση 130 καλλιτεχνών

Πάρκο Ελληνικού: Εικαστική έκθεση 130 καλλιτεχνών

Στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου, η Επιτροπή Αγώνα, με τη στήριξη του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, οργανώνει ήδη από τον Μάιο Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας για την προβολή της πρότασης να πραγματοποιηθεί τώρα το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτέμβρη (1-30) έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών στο κτίριο και τον υπαίθριο χώρο της Ξιφασκίας (2η Στάση Τραμ Αγίου Κοσμά). Τα έργα καλύπτουν όλες τις περιοχές της τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, αφίσα, κατασκευές, εγκαταστάσεις και βίντεο. Η Βάσω Λιόλιου, που επίσης συμμετέχει στη διοργάνωση της έκθεσης μάς λέει ότι: «Οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα της επιτροπής και κατά πλειοψηφία τα θέματα σχετίζονται με το σκοπό για τον οποίο στήνεται η έκθεση.»
Ο Θοδωρής Ψυκάκος μάς δήλωσε πως συμμετέχει «ως αρχιτέκτονας στην (οργανωτική) επιτροπή και σαν καλλιτέχνης μ’ ένα προσωπικό έργο με θέμα το Ελληνικό ως περιοχή του ευρύτερου αττικού τοπίου… Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι πως χρειάζεται να συγκροτούμε συλλογικότητες με κοινό στόχο.»
Τέλος η Χρυσάνθη Λυμπεραίου, κεραμίστρια, μάς λέει για τη συμμετοχή της. «Πιστεύω στο σκοπό αυτής της προσπάθειας, στη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη πρασίνου σ’ αυτήν την πόλη και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιούνται τέτοιοι χώροι. Πιστεύω πως η τέχνη πρέπει να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και όχι να είναι ξεκομμένη και να παρουσιάζεται μέσα σ’ έναν κλειστό χώρο-γκαλερί.»
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7/9 στις 6μ.μ., ενώ η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 5μ.μ.-10μ.μ. και τις Κυριακές 12 το μεσημέρι – 10μ.μ.

 

Σχόλια

Exit mobile version