Σαφείς οδηγίες στους πραιτοριανούς

Του  Μιχάλη Σιάχου

Δευτέρα απόγευμα, έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία. Η πληροφόρηση για την τύχη των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα ανύπαρκτη. Οι πάντες φοβούνται τα χειρότερα, για τα οποία το φασιστικό κράτος του Ισραήλ έχει αποδείξει ότι είναι ικανό, πάντα με την ανοχή της… δημοκρατικής δύσης. Πολύ νωρίς οι δυνάμεις καταστολής έχουν ζώσει την πρεσβεία των σιωνιστών. Σιγά- σιγά ο κόσμος πληθαίνει. Άνθρωποι όλων των ηλικιών καταφθάνουν από τους γύρω δρόμους. Η δύναμη και το πάθος με το οποίο χιλιάδες στόματα φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό είναι συγκινητική. Χιλιάδες άνθρωποι σε μια ενωμένη γροθιά καταδίκης ενός κράτους-τρομοκράτη.

Η «αφορμή» που έψαχναν οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη δόθηκε. Λίγα μπουκάλια νερό ήταν αρκετά για να ξεδιπλωθεί το σχέδιο. Χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψεις, ανελέητο ξύλο σε όσους βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» και συλλήψεις. Οι ορδές του Χρυσοχοΐδη, συνεπικουρούμενες από την εγκληματική ομάδα ΔΙΑΣ, κυνηγούν τους διαδηλωτές μέχρι τα Προπύλαια. Άλλες πάνοπλες ομάδες, κυριολεκτικά, εισβάλλουν σε νοσοκομεία, όπου μεταφέρονται τραυματίες.

Δεν ήταν μια ακόμα επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής. Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης. Ένα σχέδιο που αποδεικνύει, με τον πιο κυνικό τρόπο, ότι κορυφώνεται και συστηματοποιείται το δόγμα «μηδενικής ανοχής», ως απάντηση της κυβέρνησης στην οργή του κόσμου. Την προηγούμενη Δευτέρα η συγκέντρωση είχε στο στόχαστρό της το Ισραήλ και τους ποικιλώνυμους συμμάχους του, αλλά η οργή του κόσμου διογκώνεται και θα εκφράζεται όλο και περισσότερο, εξαιτίας της πολιτικής ισοπέδωσης της κοινωνίας.

Το σχέδιο του (made in USA «επιστήμονα») Χρυσοχοΐδη είναι σαφές και ξεκάθαρο. Μετά την τακτική των μαζικών προληπτικών συλλήψεων -την οποία ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων του- περνά στην υλοποίηση και του δεύτερου σκέλους: Λειτουργώντας, ακριβώς, όπως οι κομάντος του Ισραήλ, οι πάνοπλοι ΜΑΤατζήδες και τα κουκουλοφόρα μηχανοκίνητα τάγματα ΔΙΑΣ, αφού θα πνίγουν τον κόσμο στα χημικά, θα εφορμούν κατά των διαδηλωτών, χτυπώντας τους με κάθε τρόπο, ακόμα και με τις μοτοσικλέτες – τακτική που εφαρμόζεται πλέον σταθερά. Στόχος τους η με κάθε τρόπο διάλυση των συγκεντρώσεων και οι αναγκαίες, βέβαια, συλλήψεις για… παραδειγματισμό και τροφή

στα κανιβαλικά ΜΜΕ.

Τακτική ωμής τρομοκρατίας η οποία, όμως, πολλαπλασιάζει την οργή του κόσμου. Ο Χρυσοχοΐδης και η (σκιώδης) κυβέρνηση Παπανδρέου επέλεξε και σε αυτό τον τομέα τον επικίνδυνο δρόμο της αναμέτρησης με την κοινωνία. Το ότι οι «επιδρομές» δεν έχουν αφήσεις πίσω τους ακόμα κάποιο θύμα, οφείλεται μάλλον σε συμπτώσεις. Το ξέρουν ότι «παίζουν» με τη φωτιά, αλλά μήπως αυτό είναι και το τελευταίο τους χαρτί;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!