Εφτά ραδιοφωνικοί σταθμοί έστησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμους από το πρωί της Τετάρτης 28 Απριλίου, μεταδίδοντας άλλοι τηλεοπτικό πρόγραμμα, άλλοι αγώνες και άλλοι ενημερωτικές εκπομπές, παρά την 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

Sport-Fm, Sentra Fm, Δίεση, Δρόμος Fm, Dj Fm, Rock Fm και Σκάι ήταν οι σταθμοί που έσπασαν την απεργία, με τον τελευταίο, μάλιστα, (ο μόνος ενημερωτικός) να μεταδίδει πρόγραμμα τηλεόρασης από τις 6 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. και μία ώρα αργότερα ειδησεογραφική εκπομπή.

Η μόνη ενθαρρυντική κίνηση, σε ένα θολό και γεμάτο τρομοκρατία τοπίο, ήρθε από τους δημοσιογράφους στο ραδιόφωνο του Σκάι οι οποίοι, με ψήφισμά τους, αποδοκίμασαν το σπάσιμο της απεργίας (και δια μικροφώνου!): «Δηλώνουμε την ηθική συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας ηχολήπτες που απεργούν. Είναι δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμά τους η διαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους, ιδιαίτερα τώρα, που η απελευθέρωση των απολύσεων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι προ… των πυλών. Θεωρούμε καταχρηστική την αναμετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος του Σκάϊ από τη συχνότητα του ραδιοφώνου».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!