Η φιέστα, οι πατάτες και η κυρία πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός και το μισό υπουργικό συμβούλιο επιστρατεύθηκαν για να εγκαινιάσουν πέντε καταστήματα, όλα κι όλα, στην κεντρική αγορά του Ρέντη (ΟΚΑΑ). Κάμερες, βουλευτές, παράγοντες, φράκαραν επί ώρες την αγορά (απαγορεύοντας την είσοδο ακόμη και σε εργαζόμενους) για να προβάλουν τη λεγόμενη Αγορά του Καταναλωτή, η οποία κατά την κυβέρνηση θα πουλά προϊόντα έως και 40% φθηνότερα. Για να το αποδείξει μάλιστα ο κ. Σαμαράς, είπε στην ομιλία του ότι είδε τις… πατάτες να πωλούνται 70 λεπτά το κιλό, ενώ όπως του είπε η… γυναίκα του, έξω πωλούνται 1 ευρώ.
Μια επικοινωνιακή φιέστα σε ένα χώρο που απέχει χιλιόμετρα από τον οικιστικό ιστό της πόλης και φτιάχτηκε πριν από 60 χρόνια για να διεξάγεται εκεί ελεγχόμενα το χονδρικό εμπόριο κρέατος και οπωροκηπευτικών. Βέβαια, στην εποχή της πλήρους απελευθέρωσης το χονδρικό εμπόριο τροφίμων μπορεί να διεξάγεται πλέον οπουδήποτε. Έτσι οι χονδρέμποροι βγαίνουν εκτός ΟΚΑΑ και μέσα ανοίγουν με τυμπανοκρουσίες καταστήματα λιανικής, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα όλα τα οράματα του κ. Χατζηδάκη και της παρέας του. Τα καταστήματα δεν χρειάζονται ειδική αδειοδότηση για να λειτουργήσουν, θα είναι ανοικτά 7 μέρες την εβδομάδα και σχεδόν όλη την ημέρα, κ.λπ.
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ενώ από την παρέλαση της κυβερνητικής κουστωδίας η Αγορά δεν είδε ούτε ένα ευρώ τζίρο, ο υπουργός Οικονομικών έφυγε… πλουσιότερος κατά οκτακόσιες τόσες χιλιάδες, εισπράττοντας σε δημόσια θέα την επιταγή με την τελευταία δόση από τα έσοδα του ΟΚΑΑ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!