Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Ο Μηταφίδης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Μηταφίδης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Πρόσκληση για πραγμάτωση της ανατροπής στο δήμο

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη, παράταξη την οποία στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν δεκάδες μέλη της παράταξης, μέλη κινημάτων και σωματείων, πολίτες που σήμερα ασφυκτιούν και επιδιώκουν την ανατροπή στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Με ομόφωνη απόφαση του σώματος και σε κλίμα αισιοδοξίας εγκρίθηκε η διακήρυξη της Δημοτικής Κίνησης προς τις δημοτικές εκλογές και ανακηρύχθηκε υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη, μέχρι σήμερα.
Κατά την ομιλία του ο κ. Μηταφίδης ζήτησε να υπάρξει αγωνιστική πανστρατιά μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ώστε να γίνει πράξη η ανατροπή στο δήμο, ενώ κατηγόρησε ως «πολιτικά αφερέγγυο» τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον «υποταγμένο» στις μνημονιακές επιταγές. Επίσης, δήλωσε ότι θα υπάρξει μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, τον εθνικισμό και τον φασισμό. «Παραμένουμε επαναστάτες, θα τους κάνουμε το βίο αβίωτο», διεμήνυσε και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με την εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης.
Στις τοποθετήσεις τους, μέλη της παράταξης άσκησαν κριτική στους προθύμους της συγκυβέρνησης και μνημνονιακούς δημάρχους. Προτάθηκε η συμπόρευση με τους Οικολόγους Πράσινους και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κοινή ήταν η θέση πως η Ανοιχτή Πόλη στέκεται απέναντι στο δημαρχοκεντρικό πρέπει να προβάλει το συλλογικό, την ομάδα. Στη συνέλευση παρεβρέθηκαν o αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη που είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και Γιάννης Παντής, οι καθηγητές Άρις Καζάκος και Κώστας Χρυσόγονος, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, αντιπροσωπεία των Ρομά και οι συντονιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης και Χρήστος Ρώσσιος.
Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, η Ελευθερία Φαραντάκη εκ μέρους των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η δημοτική κίνηση κάλεσε τους πολίτες της να στηρίξουν τον αγώνα για την ανατροπή στο δήμο.

 

Κατερίνα Νοτοπούλου,
μέλος συντονιστικού «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη»

Σχόλια

Exit mobile version