Ο Κώστας Ταβαντζής, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και καθηγητής Χημείας στο επάγγελμα, θα είναι υποψήφιος με την Ανυπότακτη Πολιτεία, με επικεφαλής τον Χρήστο Πατούχα.

Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ταβαντζής σε ανακοίνωσε που εξέδωσε: «Ο κ. Κατσικόπουλος, ο κ. Χριστόπουλος και ο κ. Δημαράς αποσιωπούν συνειδητά την αλήθεια. Λένε λόγια ανούσια όπως “πόλη αντάξια των κατοίκων της”, όπως “νέο αίμα στο Δήμο”, όπως “νέοι και άφθαρτοι” και μια σειρά τέτοια. Για την ταμπακέρα δεν μιλάει κανένας. Καμώνονται ότι θα αναπτύξουν την πόλη. Δημιουργούν την εντύπωση ότι λεφτά υπάρχουν για να κάτσουν στη δημαρχιακή καρέκλα. Αυτό όμως το έργο έχει πρόσφατα ξαναπαιχτεί. Δεν γίνεται να έχουμε τόσο βραχεία μνήμη.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν πιστά το Μνημόνιο. Θυμηθείτε με… Θα αυξήσουν 100% τα δημοτικά τέλη. Θα ξεπουλήσουν το παραλιακό μέτωπο για “επενδύσεις”. Δηλαδή θα το οικοδομήσουν και η Πάτρα θα παραμείνει παραλιακή πόλη χωρίς παραλία».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του προς τον «Καλλικράτη» και τις συνέπειές του για την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας ότι συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή του Μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Έχει ή δεν έχει σχέση το μνημόνιο και το παιδί του ο Καλλικράτης με τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι αν εκλεγούν; Μα πάλι το μνημόνιο και ο Καλλικράτης προβλέπουν. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί που στην καθομιλουμένη σημαίνει αύξηση δημοτικών τελών για να βγείτε πέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ταβαντζής.
Τέλος, καλεί τους κάθε Πατρινό δημότη να «σπάσει τη σιωπή του και να σηκώσει το ανάστημά του. Για να συγκροτήσουμε –τώρα και στο μέλλον– ένα ευρύτερο και αποτελεσματικότερο Μέτωπο πάλης».
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!