Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ

«Ο ΣΥΝ ως κόμμα πολιτικής και προγραμματικής ενότητας, ό,τι είχε να προσφέρει το προσέφερε. Σύντομα δεν θα αρκεί ούτε απλά η συμμετοχή μας στα κινήματα και στους αγώνες, αν δεν φανούμε ικανοί να συγκροτήσουμε έναν συνεκτικό πολιτικοϊδεολογικό φορέα της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς».

Με αυτές τις καθαρές κουβέντες απευθύνθηκε στα μέλη το Κόμματος στο 6ο έκτακτο Συνέδριο η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» και σήμερα δύο μόλις μήνες μετά, δικαιώθηκε.
Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τα μέλη του ΣΥΝ ότι η πλειοψηφία της νέας ηγετικής ομάδας όχι μόνο αποδομούσε όλη τη δουλειά τους που είχε γίνει την περίοδο 2004-2008, αλλά και ότι οι μετριοπαθείς θέσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ στο 6ο Συνέδριο προμήνυαν τη δεξιά στροφή του Κόμματος τόσο σε επίπεδο φυσιογνωμίας όσο και τακτικής/συμμαχιών.
Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η πλειοψηφία της νέας ηγετικής ομάδας είχε σκοπό να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοντόφθαλμη πολιτική της και τις προσωπικές της φιλοδοξίες.
Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι έρχεται η καταστροφή, ότι χωρίς σοβαρό πολιτικό σχέδιο μέχρι το φθινόπωρο θα βρεθούν σε αδιέξοδο.
Επειδή τώρα είναι η ώρα που ο καθένας μας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του:

• Γνώμη μας είναι ότι η υποψηφιότητα του σ. Αλέκου Αλαβάνου συνεχίζει να πληροί τις πολιτικές προϋποθέσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να υποστηριχθεί από τον ΣΥΝ με νέα απόφαση της ΚΠΕ που θα ακυρώνει την ολέθρια επιλογή Μητρόπουλου ως επικεφαλής.   
• Καλούμε τους συντρόφους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Δραγασάκη , Νίκο Χουντή να ξεπεράσουν προσωπικές και πολιτικές πικρίες και με την εμπειρία τους να βρουν το ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης, ώστε να αντιστραφεί το νοσηρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από σωρεία λανθασμένων επιλογών της σημερινής ηγετικής ομάδας.
• Καλούμε την φυσική ιστορική ηγεσία της ανανεωτικής-ευρωκομμουνιστικής αριστεράς, τον σ. Γιάννη Μπανιά αλλά και τους ηγετικούς εκφραστές των λοιπών συνιστωσών εκτός του Μετώπου να αντιληφθούν ότι την επόμενη μέρα θα έχουν δύο μόνο επιλογές: είτε την οργανωτική ενσωμάτωσή τους σε έναν συρρικνωμένο και ηττημένο ΣΥΝ είτε την επιστροφή τους στο μοναχικό δρόμο της μικροκομματικής αριστερής επιβίωσης.  
• Καλούμε τον σ. Μανώλη Γλέζο να συνδράμει με την πολύτιμη πείρα του στο ξεπέρασμα της κρίσης.
• Καλούμε τον σ. Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να δει καθαρά, μακριά από τις τεχνικές της μικροεξουσίας που του εισηγούνται είτε ιστορικά αποτυχημένοι σύμβουλοι είτε άπειροι επίδοξοι εραστές της.
• Καλούμε τον σ. Αλέκο Αλαβάνο να απευθυνθεί στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΝ και να ζητήσει μια ηχηρή συγνώμη για το γεγονός της μη δημόσιας στήριξης στις εκλογές του 2009 και να δεσμευθεί για το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο που θα στηρίξει.   
• Καλούμε τις δυνάμεις που συναποτελούν το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής να κατανοήσουν ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πειράματα «καθαρότητας γραμμής» ακόμα και αν γίνονται με καλύτερους ιδεολογικοπολιτικούς όρους σε σχέση με το παρελθόν.   
Για εμάς η ενότητα του υπαρκτού ΣΥΡΙΖΑ προέχει της περιβόητης συνάντησης με τον σοσιαλιστικό χώρο. Σε αυτήν την θέση εμμένουμε και ελπίζουμε να γίνει έστω και την τελευταία ώρα κατανοητή από το σύνολο της ηγεσίας.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!