Τα δισεκατομμύρια της διαπλοκής και η διαλυμένη κοινωνία

Την «υποταγή» του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα, στον «ευρωμονόδρομο» και σε όλα τα δεινά της οικουμένης σχολίαζε προ ημερών ο Ριζοσπάστης σε δημοσίευμά του, χρησιμοποιώντας ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα» την αναφορά που έκανε ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου στην έκθεση της Αρχής Διαφάνειας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Η έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η διαπλοκή κοστίζει 12 δισ. το χρόνο στο Ελληνικό Δημόσιο, όσο δηλαδή μερικοί Προϋπολογισμοί, κάνοντας την εκτίμηση ότι η εξάλειψή της θα μπορούσε να περιορίσει δημοσιονομικά μέτρα όπως η περικοπή μισθών και συντάξεων. Όμως, κατά την ερμηνεία του Ριζοσπάστη αυτό είναι συστημισμός, αφού ο εχθρός είναι ο καπιταλισμός και μέχρι να τον ρίξουμε, μην τύχει και περισώσουμε τίποτα από τη διαλυμένη κοινωνία…

«Μαζί θα τον περάσουμε τον κάβο»
Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Β. Χατζηλάμπρου:
«Την έκθεση αυτή την έχετε διαβάσει; Η έκθεση αυτή λέει ότι 12 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για τα χρόνια που πέρασαν και κυβερνήσατε αλλεπαλλήλως, είναι το αποτέλεσμα κατ’ εκτίμηση –χαμηλή εκτίμηση– της διαπλοκής. Έπεσαν και κάποια ψίχουλα γύρω-γύρω; Έπεσαν, για να κάνουν κάποιοι ότι δεν βλέπουν και να δημιουργήσετε μια κοινωνική συναίνεση, ώστε να μπορέσετε να κάνετε τον κύριο σκοπό σας.
»Η έκθεση αναφέρει ότι δεν θα είχαμε ανάγκη να κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Γιατί ψάχνουμε κάπου αλλού τις λύσεις, σε μια αλλαγή πολιτικής στάσης; Θέλω να συνομιλήσω με αυτούς που έχουν ανάγκη μια αλλαγή πολιτικής στάσης και να τους πω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί οργανώνονται πολύ άσχημα οι κύριοι οι οποίοι θέλουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Οργανώνονται άσχημα και έξω από αρχές, έξω από οτιδήποτε».
»Για να καταλήξει: «Άρα, για όσους μάς ακούν και καταλαβαίνουν σε τι δύσκολο πηγάδι έχουμε βρεθεί: Οργανωθείτε, οργανωθείτε, οργανωθείτε! Θα τον περάσουμε τον κάβο μαζί».

Κ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!