Η εμπλοκή που προκάλεσαν οι δανειστές αναβάλλοντας το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, δεν ήταν στα αναμενόμενα.

Και πώς να είναι, αφού η Ελλάδα και τα λαμπρά της παιδιά – βουλευτές, έκαναν ακριβώς ό,τι τους ζητήθηκε και ψήφισαν το Μνημόνιο. «Τι άλλο θέλουν;» αναρωτήθηκαν πολλοί βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο (πρώην) μεγάλων κομμάτων, όταν είδαν τους Ευρωπαίους να είναι ακόμη κομματάκι δύσθυμοι.
Μερικοί από αυτούς τους λαμπρούς Έλληνες πολιτικούς (ο Παπουτσής, για παράδειγμα) «ξέφυγαν» και παραφέρθηκαν λιγουλάκι, ψελλίζοντας κάτι για αξιοπρέπεια και ωμό εκβιασμό. Τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς. Το πολιτικό τους μέλλον θα τεθεί εν αμφιβόλω αν συνεχίσουν έτσι. Και μη βλέπουν τον Παπούλια που ξύπνησε από το λήθαργο κι αμφισβήτησε τον Σόιμπλε.
Μεγάλος άνθρωπος είναι, δεν θα πάθει τίποτε αν δεν ξαναβγεί πρόεδρος… Γιατί όλοι αυτοί δεν βλέπουν τον Βενιζέλο; Είναι από τους ελάχιστους που δεν έχουν παραφερθεί μέχρι σήμερα έναντι των ξένων. Καλό παιδί, εργατικό, φιλότιμος αγγελιαφόρος των δανειστών, εκπροσωπεί επάξια την τρόικα στην Ελλάδα. Γιατί; Μα, γιατί έχει καταλάβει ότι η αξιοπρέπεια δεν είναι ένα απόλυτο μέγεθος – πρέπει να σχετικοποιείται. Κι ότι εξάρσεις αγανάκτησης απέναντι στους δανειστές δεν επιτρέπονται πλέον. Πάει ο καιρός που οι πολιτικοί έλεγαν και καμιά… μαλακία για να περνάει η ώρα.
Τώρα πρέπει και να είναι και να δείχνουν πρόθυμοι (σαν τη γυναίκα του Καίσαρα, ένα πράγμα…).
Αλλιώς δεν μπορούν να είναι καλά δουλικά του Σόιμπλε. Κι ούτε να επιπλεύσουν στο τροϊκανικό πολιτικό τοπίο. Ούτε αρχηγοί κόμματος μπορούν να γίνουν… Τα ξέρει αυτά ο Ευάγγελος, γι’ αυτό θα προοδεύσει!

Μ.Λ.Μ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!