Τα απανωτά δημοσιεύματα των Financial Times.

Για μια ολόκληρη μέρα, εν μέσω της επίσκεψης Νετανιάχου, τα ελληνικά ΜΜΕ βούιξαν από την «είδηση» των Financial Times πως ο Ομπάμα είχε προ ημερών προειδοποιήσει εν είδει τελεσίγραφου τον Ερντογάν για πτυχές της διαφαινόμενης στροφής της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Την άλλη μέρα η Ουάσιγκτον διέψευσε, αλλά τα ΜΜΕ δεν βρήκαν παρά ελάχιστο η καθόλου χρόνο για την είδηση.

Κατά πόσο ήταν ισραηλινός ή αμερικανικός δάκτυλος (για ελληνική κατανάλωση, ως προειδοποίηση όντως της Τουρκίας ή κάτι άλλο), δεν θα το μάθουμε. Όμως ήρθε γάντι στα εδώ ΜΜΕ – απολογητές της εξωτερικής πολιτικής Παπανδρέου αφού βομβάρδιζαν ολημερίς τον κόσμο πως τάχα το όποιο πρόβλημα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις επιτάσσει την ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση. Πώς και γιατί και από πού ως πού; Μάλλον δεν χρειάζονται πολλά-πολλά επιχειρήματα.
Επίσης, λίγες μέρες νωρίτερα, η Γερμανική έκδοση των Financial Times, το κατ’ εξοχήν όργανο του αμερικανο-ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου, σε άρθρο της με τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» έπλεκε το εγκώμιο του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του.
Και όντως, ο Γ. Παπανδρέου καθημερινά και με κάθε τρόπο αποδεικνύει ότι είναι ο άνθρωπός τους.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!