Σκηνικό τρόμου στήνει η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της διαδήλωσης της Κυριακής στις Σκουριές ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού.

Με μια περίεργη ανακοίνωση, που έρχεται είναι η αλήθεια με μεγάλη καθυστέρηση, οι αστυνομικές αρχές αρνούνται ότι ασκήθηκε βία στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ενώ κάνουν λόγο για κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ και έβαλαν φωτιά στο βουνό. Μάλιστα η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι τηρήθηκαν όλα τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των διαδηλωτών, ενώ δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη τραυματιών.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν οι 2.500 διαδηλωτές έπαθαν ομαδική παράκρουση και δηλώνουν την ανησυχία τους για τη σκοπιμότητα της ανακοίνωσης της  ΕΛ.ΑΣ .
«Mε την ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προσπαθεί να μας πείσει ότι 2.500 άτομα που συμμετείχαμε στη μεγάλη διαδήλωση της 21ης Οκτωβρίου στις Σκουριές πάθαμε, όλοι μαζί, ομαδική παράκρουση. Ποτέ δεν μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ. Ποτέ δεν υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτή» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επιτροπές κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής.
Όπως τονίζουν, «με την γκεμπελική αυτή ανακοίνωση της Αστυνομίας, το μαύρο γίνεται άσπρο, όλα τα τραγικά γεγονότα που ζήσαμε εκείνη την ημέρα απλώς δε συνέβησαν και όλοι εμείς που καταθέσαμε σε άρθρα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα τις προσωπικές μας μαρτυρίες είμαστε κοινοί ψεύτες».
Η αλήθεια είναι ότι παρά την ένοχη σιωπή των ΜΜΕ, η εικόνα αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα των όσων έζησαν οι χιλιάδες διαδηλωτές πριν από περίπου ένα μήνα στις Σκουριές. Τραυματίες, ανελέητο κυνηγητό, αθρόες συλλήψεις και κυρίως δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που μετά από μια τόσο ανελέητη καταστολή δεν διενεργείται ούτε μια ΕΔΕ, έστω για τα μάτια του κόσμου.
Και για όσους έζησαν από κοντά τις κινητοποιήσεις στις Σκουριές, η στάση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται ύποπτη. Και πράγματι η ανακοίνωση μοιάζει να δικαιολογεί εκ των προτέρων τη μελλοντική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων.
Όλοι και Όλες στις Σκουριές την Κυριακή, λοιπόν. Έτσι για να σπάσει ο τρόμος!

Λ.Α.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!